Mennyi ecetet és milyen gyakran? Szebbek lesznek a virágaid, mint valaha

Ha jól használod, sokkal tovább lesz üde és szép a vágott virág.

Vágott virágcsokor tartósítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sokan úgy vélik, a virágok a természetben a legszebbek, abból egy leheletnyit a lakásba is be lehet csempészni már egy aprócska csokorral is, még ha annak üdesége néhány nap után mulandóvá válik is.

Ezt az időt ki lehet azonban tolni néhány hasznos praktikával, melyek pofonegyszerűek és gyorsak, emellett nincs is másra szükséged alkalmazásukhoz, mint olyan hozzávalókra, melyek nagy valószínűséggel minden háztartásban megtalálhatók.

Adj ecetet a vágott virág vizéhez!

A vágott virágok élettartama - amellett persze, hogy nem élő növényről van szó - a növényt megtámadó, rothadást elindító baktériumok okán is igen rövid, meghosszabbítása céljából tehát érdemes a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni a számukat.

Erre az egyik legjobb módszert jelenti az ecet hozzáadása a vízhez, mely fertőtlenítő, konzerváló hatással rendelkezik. Egy liter vízhez két evőkanál ecetet adj, majd ezzel töltsd meg a vázát, de ügyelj rá, hogy a virágok szárának felső tíz centiméterét ne érje a víz. Mindezt napi szinten ismételni kell, természetesen mindig tiszta vízhez kell adni az ecetet.

Még több praktika a vágott virágok szépségéért

A virágok szárából érdemes mindig lecsípni egy kicsit - a legjobb, ha ferdén vágod le -, a vízben álló leveleket pedig távolítsd el, ugyanis nagyon hamar rothadásnak indulhatnak. Az ecetes vízhez adhatsz három evőkanál cukrot is, ez szintén segít az élettartam meghosszabbításában, de külön is alkalmazhatod, csakúgy, mint egy csipet sót vagy néhány csepp citromlevet.

Vannak növények, melyek képesek távol tartani a rovarokat a lakástól, ráadásul dekorációként sem utolsók. Nézd meg a képeket!

Tedd ki, és nem jönnek be a legyek! Házi riasztó, ami jól néz ki, és nincs benne káros vegyszer

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük