Ezzel tisztítsd a vágódeszkát: 5 szer, ami eltünteti a konyhában nyüzsgő baktériumokat

Nyáron különösen fontos a megfelelő tisztítás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A vágódeszka a konyha egyik legkockázatosabb pontja lehet a baktériumok szempontjából - különösen nyáron, amikor a meleg is kedvez szaporodásuknak -, hiszen a lehető legkülönfélébb ételekkel, köztük húsfélékkel is érintkezik, nem beszélve arról, hogy a faanyagon könnyen megtapadnak a szennyeződések és a szagok, a résekbe pedig a kórokozók is bejuthatnak.

Kézenfekvő megoldás lenne az alapos, mosogatószeres átdörzsölés, a fa vágódeszkát azonban nem szabad így tisztítani, a mosogatószeres víz ugyanis nem tesz jót a fa rostjainak. Szerencsére azonban léteznek házi szerek, amelyekkel a higiéniát, illetve a hosszabb élettartamot is biztosíthatod: nézd meg a képeket, és ezentúl válaszd ezeket!

Így használd nyáron a 100 forintos házi szert

Bár egész évben igazi csodaszer, nyáron még több területen felhasználhatod: kattints, és nézd meg, mire jó!

Így használd nyáron a 100 forintos házi szert: erre az 5 dologra nagyon jó ilyenkor!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük