Ezzel tisztítsd a vágódeszkát: 5 szer, ami eltünteti a konyhában nyüzsgő baktériumokat
Nyáron különösen fontos a megfelelő tisztítás.
A vágódeszka a konyha egyik legkockázatosabb pontja lehet a baktériumok szempontjából - különösen nyáron, amikor a meleg is kedvez szaporodásuknak -, hiszen a lehető legkülönfélébb ételekkel, köztük húsfélékkel is érintkezik, nem beszélve arról, hogy a faanyagon könnyen megtapadnak a szennyeződések és a szagok, a résekbe pedig a kórokozók is bejuthatnak.
Kézenfekvő megoldás lenne az alapos, mosogatószeres átdörzsölés, a fa vágódeszkát azonban nem szabad így tisztítani, a mosogatószeres víz ugyanis nem tesz jót a fa rostjainak. Szerencsére azonban léteznek házi szerek, amelyekkel a higiéniát, illetve a hosszabb élettartamot is biztosíthatod: nézd meg a képeket, és ezentúl válaszd ezeket!
Így használd nyáron a 100 forintos házi szert
Így használd nyáron a 100 forintos házi szert: erre az 5 dologra nagyon jó ilyenkor!
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- baktérium
- házimunka
Tudod, milyen gyakran kell mosnod a konyharuhákat? Ez a szükséges minimum
- házimunka
- ablaktisztítás