A tökéletes ingatlanhirdetés receptje

Szeretnél minél előbb megszabadulni a lakásodtól? Ne az ingatlanközvetítőre költs, inkább írd meg a tökéletes hirdetést!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lakásukat eladni szándékozók többsége úgy gondolja, nincs is annál könnyebb, mint néhány szóban jellemezni az otthonukat. Csupán a mérete kell, az elhelyezkedése, rövid jellemzés az állapotáról, na meg egy-két kép, ami azért mutat valamit az ingatlanból.

Valóban ennyire egyszerű lenne a dolog? Ha igen, hogyan lehetséges, hogy míg egyesek néhány hónap alatt túladnak a lakásukon, addig vannak ingatlanok, amelyektől tulajdonosuk évekig nem tud szabadulni?

Természetesen sok múlik a szóban forgó ingatlan állapotán is, a lakáshirdetés erejét azonban nem szabad lebecsülni - sőt, tanácsos a lehető legnagyobb hangsúlyt helyezni a megírására. Használd tippjeinket, és adj minél előbb túl a lakáson!

Nem elég az utcanév!

Éppen annyira rossz ötlet kizárólag az utca nevét feltüntetni a lakáshirdetés szövegében, mint elhagyni azt. A hirdetés szövegének megfogalmazásakor ne feledkezz meg arról, hogy nem mindenki ismerheti a város minden szegletét, éppen ezért ne hagyatkozz csak az utcanévre. Elsőként a város neve szerepeljen a szövegben, majd jelöld meg azt is, hogy a város mely részén, illetve az adott kerület mely területén található a lakás. Így jelentősen megkönnyíted azoknak a helyzetét, akik éppen ott keresnek eladó ingatlant - a titokzatoskodással ez esetben nem érsz célt.
Sokkal jobb ötlet felhívni a figyelmet arra, hogy a lakás közelében található-e park, tó, esetleg a Dunára néz-e. A panoráma, a csend, a zöldövezet vagy éppen a nyüzsgés kulcsszavak kétségkívül vevőcsalogató hatással bírnak.

Metró, villamos, autóutak

Az 5 percre a Nyugatitól kezdetű mondatoktól lehetőleg tartózkodj. Csábítóak, és még mindig sokan beleesnek a csapdába, a többség azonban már tudja, hogy ez sok esetben mézesmadzag - főként akkor, ha az utcanévből pontosan kikövetkeztethető, hogy a távolság csak kocsival 5 perc.

Az utak állapotáról, kiépítettségéről és a tömegközlekedési lehetőségek feltüntetéséről azért ne feledkezz meg. Ha találni buszmegállót a közelben, vagy valamelyik villamos vonalán helyezkedik el a lakás, esetleg a metrót lehet elérni néhány perc alatt, vagy éppen a Balatonra lehet eljutni gyorsan autóval a közeli autópályának köszönhetően, akkor ezeket feltétlenül említsd meg a hirdetésben. Utóbbi esetben célszerű felhívnod a figyelmet arra is, hogy az autópálya milyen távolságra van, és, hogy az nem zavarja a lakók nyugalmát - ha mégis, célszerű említést sem tenni róla.

Ne feledd!
Ha találni éjjel-nappal nyitva tartó üzletet, hipermarketet, iskolát, óvodát vagy hivatalt a közelben, azt mindenképpen tüntesd fel a hirdetésben!

Fontos az állapota, az elhelyezkedése

Természetesen nem érdemes csőbe húzni az érdeklődőket, a hirdetésben azonban elsősorban a lakás pozitívumaira tanácsos felhívnod a figyelmet. Az erkély például igen csábító tartozék, ahogy az is lényeges, hogy világos-e a lakás, mennyire éri a nap, milyen panorámával rendelkezik, milyenek a lakók, és milyen házban található. Ez utóbbi esetben a közeljövőben tervezett házrenoválás ténye akár pozitívum is lehet, ha viszont erre nincs kilátás, jobban teszed, ha nem teszel említést az állapotról.
A lakás tekintetében a csendes, nyugodt, napfényes, barátságos, otthonos, tágas kulcsszavak sokat segíthetnek. Azt viszont nem érdemes titkolni, ha a lakás felújításra szorul, bár kétségkívül ahhoz kell igazítani az árat is.

Irányárat tüntess fel!
Használt lakások esetében az ár szinte mindig irányárat jelent, és az alku lehetőségét feltételezi – éppen ezért helyezheted akár magasabbra is, mint amennyit a lakás egyébként ér. Ha nem akarod, hogy a vevőt a magas ár elijessze, feltétlenül jelezd, hogy jó értékarányú ingatlanról van szó.

A jó fotó elengedhetetlen!

A hirdetés szöveges részének megfogalmazása mellett sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy képet is csatoljanak mellé. Pedig egy jó fotó az eladni kívánt lakásról akár többet érhet, mint bármilyen, tökéletesen megszerkesztett szöveg!
Fontos azonban, hogy az előbbi valóban jó minőségű fénykép legyen, amely jó színben tünteti fel az ingatlant. Akkor fotózz, amikor rend és tisztaság van, és a nap is besüt – minél világosabb ugyanis a fotó, annál tágasabbnak tűnik a lakás.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Nincs szükség profi képekre, csupán arra ügyelj, hogy a felvételek ne legyenek ferdék, homályosak és életlenek, ezek hangulata ugyanis egyáltalán nem megkapó.

Ezt is szeretjük