Tudtad, hogy ezeket mind tilos betenni a fagyasztóba?
Tönkreteszi őket
Bizonyos élelmiszereket nem célszerű lefagyasztani.

Dia

	A tojás a fagyasztás során tönkremegy, az állagromlás mellett a benne található folyadék meg is fagy, ami szétrepesztheti a héjat. Kiolvasztás után gyakorlatilag használhatatlanná válik minden tojás, legalábbis, amit nyersen teszel a fagyasztóba.

A tojás a fagyasztás során tönkremegy, az állagromlás mellett a benne található folyadék meg is fagy, ami szétrepesztheti a héjat. Kiolvasztás után gyakorlatilag használhatatlanná válik minden tojás, legalábbis, amit nyersen teszel a fagyasztóba.

Dia

	Míg például meggyet, bogyósgyümölcsöt szokás lefagyasztani, hogy aztán többek között turmixok, sütemények készüljenek felhasználásukkal, az olyan friss zöldségeket és gyümölcsöket, melyeknek magas a víztartalmuk, és eredeti állaguknak megfelelően szeretnéd felhasználni őket - ilyen lehet például az uborka -, ne tedd a fagyasztóba, a jegesedés miatt ugyanis jelentős mértékben megváltozhatnak, és ízüket is elveszíthetik.

Míg például meggyet, bogyósgyümölcsöt szokás lefagyasztani, hogy aztán többek között turmixok, sütemények készüljenek felhasználásukkal, az olyan friss zöldségeket és gyümölcsöket, melyeknek magas a víztartalmuk, és eredeti állaguknak megfelelően szeretnéd felhasználni őket - ilyen lehet például az uborka -, ne tedd a fagyasztóba, a jegesedés miatt ugyanis jelentős mértékben megváltozhatnak, és ízüket is elveszíthetik.

Dia

	Sajtot se tegyél a fagyasztóba - a puhább típusok esetében ez víztartalmuk miatt lehet problémás, a keményebb sajtok pedig kiolvasztás után úgymond lisztessé válhatnak, szétporladhatnak, széteshetnek.

Sajtot se tegyél a fagyasztóba - a puhább típusok esetében ez víztartalmuk miatt lehet problémás, a keményebb sajtok pedig kiolvasztás után úgymond lisztessé válhatnak, szétporladhatnak, széteshetnek.

Dia

	Ha a zöld leveles zöldségeket frissen, ropogósan szeretnéd felhasználni, soha ne tedd a fagyasztóba, mert fonnyadttá, puhává válnak. Más a helyzet, ha a későbbiekben főzéshez, ízesítéshez szeretnéd használni őket, például akár a spenótot vagy a medvehagymát.

Ha a zöld leveles zöldségeket frissen, ropogósan szeretnéd felhasználni, soha ne tedd a fagyasztóba, mert fonnyadttá, puhává válnak. Más a helyzet, ha a későbbiekben főzéshez, ízesítéshez szeretnéd használni őket, például akár a spenótot vagy a medvehagymát.

Dia

	A tejet nem érdemes fagyasztással tartósítani, kiolvasztás után ugyanis darabos, csomós lehet - esetleg akkor lehet megpróbálni, ha a későbbiekben főzéshez használnád fel, ám ebben az esetben sem kifejezetten ajánlott.

A tejet nem érdemes fagyasztással tartósítani, kiolvasztás után ugyanis darabos, csomós lehet - esetleg akkor lehet megpróbálni, ha a későbbiekben főzéshez használnád fel, ám ebben az esetben sem kifejezetten ajánlott.

Dia

	Bár nem élelmiszer, fontos tudni, hogy soha ne tegyél be úgy a fagyasztóba lezárt üveget, hogy az csordultig tele van, bizonyos folyadékok fagyás során jelentkező térfogatváltozása ugyanis szétrepesztheti az üveget.

Bár nem élelmiszer, fontos tudni, hogy soha ne tegyél be úgy a fagyasztóba lezárt üveget, hogy az csordultig tele van, bizonyos folyadékok fagyás során jelentkező térfogatváltozása ugyanis szétrepesztheti az üveget.

Dia

	A Huffington Post javaslata szerint az egész krumplit sem célszerű betenni a fagyasztóba magas víztartalma miatt, érdemes inkább hűvös, száraz helyen tárolni. Ha mégis betennéd, előtte inkább főzd meg. Az eredeti cikkben szereplő teljes listáért kattints ide!

A Huffington Post javaslata szerint az egész krumplit sem célszerű betenni a fagyasztóba magas víztartalma miatt, érdemes inkább hűvös, száraz helyen tárolni. Ha mégis betennéd, előtte inkább főzd meg. Az eredeti cikkben szereplő teljes listáért kattints ide!

Blog.hu ajánló
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: