Biztos, hogy te is kiöntöd, pedig aranyat ér - Így fagyaszd le, és így használd fel a következő főzéskor
A tészta főzővizének lefagyasztása remek konyhai praktika.
Tésztafőzéskor valószínűleg te is kiöntöd a megmaradt főzővizet - bár ne tennéd! Kevesen tudják, de hihetetlenül hasznos tud lenni későbbi főzőcskézések során. Mutatjuk, mire jó, és hogyan tárold.
A tészta főzővizének lefagyasztása praktikus trükk, amivel igazán ízletessé és selymessé teheted a szószokat és leveseket.
Tésztafőzővíz fagyasztása
A tésztából főzés során keményítő szabadul fel, ezáltal természetes sűrítőanyaggá varázsolja a főzővizet. Ezért a mosogatóba öntés helyett érdemesebb lefagyasztani és a következő főzés során újból felhasználni.
Ehhez a legjobb mód, ha jégkockatartóba vagy hőálló edénybe öntöd. Mielőtt beraknád a fagyasztóba, várd meg, amíg kihűl. Ha csupán kisebb mennyiséget szeretnél felhasználni, akkor a jégkockatartó a legjárhatóbb út, hiszen így könnyebb lesz később adagolni. Ebben az esetben húzz rá egy cipzáras zacskót, hogy frissen maradjon.
A lefagyasztott főzővíz felhasználása előtti egy-két nap kezdd el fokozatosan felolvasztani, tedd a fagyasztóból a hűtőbe. Fontos lépés ez, hiszen így a keményítő sértetlen marad, és tökéletes sűrítőként funkcionál majd szószokhoz, krémlevesekhez.
Ez a legfontosabb különbség az indukciós és az elektromos főzőlap között - Nem mindegy, mit használsz rajtuk
Bár nagyon hasonló az indukciós és az elektromos főzőlap működése, a rajtuk használható edények között van különbség.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)