3 természetes szer erős ételszag ellen: gyorsan hatnak!
Könnyen leszámolhatsz a konyhai szagokkal, ha ezeket a csodaszereket használod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Főzni igen élvezetes elfoglaltság lehet, nem beszélve az eredményről, annál kevésbé kellemes azonban, mikor órákig, sőt napokig erős étel- és olajszag vagy épp égett aroma terjeng a konyhában.

Nem kell azonban hosszas szellőztetéssel lehűtened a lakást, és szagelszívóra sincs feltétlenül szükség ahhoz, hogy megszabadulj a szagoktól: néhány természetes szer is csodákra lehet képes.

Citrusok

Ha szeretnéd, hogy friss, üde citrusillat lengje be a konyhát az olajszag és a sűrű, szaftos illatok helyett, tegyél egy lábost a tűzre, gyújts alá, majd tegyél bele bőven citromkarikákat. A hatást egy kevés borsmentalevéllel is fokozhatod, illetve, ha a citromillatot túl intenzívnek találod, narancsot is alkalmazhatsz ugyanígy.

Utóbbit a borsmenta helyett párosíthatod fahéjjal és szegfűszeggel is. Melegítsd a vizet egy órán át, és elillannak a szagok. Mindemellett a citromleves víz hatásos lehet általános lemosóként is: ha ezzel törlöd át a hűtőt, a konyhapultot vagy épp a kezedet, gyorsan eltüntetheted a szagokat.

Ecet

Az ecet az egyik legrégebben használt és legnépszerűbb szer a kellemetlen szagok eltüntetésére, nem véletlenül.

Nagyon gyorsan hat, és igen erős, ha például a konyha vagy már a szoba levegőjét hatják át a kellemetlen szagok, tölts meg egy vagy több kisebb tálkát ecettel, és tedd azt vagy azokat ki az érintett ponton vagy pontokon. A sütőből és a mikróból is eltüntetheted segítségével az étel-, a zsír- vagy az odaégett szagot, elég, ha egy tűzálló tálkát megtöltesz negyed pohár ecet és egy pohár víz keverékével, majd felmelegíted.

A módszer nemcsak a szagokat tünteti el, de az ecetes gőzben a szennyeződések is feloldódnak, és jóval könnyebb lesz azokat eltakarítani. Mindemellett az ecetes víz általános szagtalanító lemosóként is alkalmazható, akár a kezedről, akár a tűzhelyről vagy épp a vágódeszkáról van szó. Bár maga az ecetszag is kellemetlen lehet, ez jóval hamarabb elpárolog.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna szintén ismert remek szagelszívó hatásáról. Egy zacskó szódabikarbóna, bárhol helyezed el, képes villámgyorsan magába szívni a szagokat, legyen szó a hűtőről vagy épp a konyhaszekrényről - akár egy hétig is az adott helyen hagyhatod, mielőtt a tartós friss illat érdekében új csomagra cseréled.

Ha a kezed lett ételszagú, szintén segít, ha egy kevés szódabikarbónával dörzsölöd át, emellett, ha szódabikarbónás szivaccsal pucolod meg, bármilyen felületről eltűnik a kellemetlen szag.

Neked is van valamilyen szageltüntető praktikád?

Ezt is szeretjük