5 egyszerű tipp, hogy pénzügyi helyzeted rendbe jöjjön
Nem kell nagy lábon élned, hogy hónap végére kiürüljön a pénztárcád. Elég, ha figyelsz a feng shuira.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feng shui révén olyan teret alakíthatsz ki magad körül, mely sokat segíthet a pénzügyeid javításában. Ha azonban figyelmen kívül hagyod a tanácsait és az útmutatásait, könnyen az ellenkezőjét érheted el, azaz azokat az energiákat erősíted majd, melyek kedvezőtlenül befolyásolják az anyagi helyzetedet. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenért kizárólag a feng shui felelős.

A térrendezési tudomány útmutatásainak figyelembevétele mellett is könnyen eladósodhatsz, ha te magad nem teszel semmit az ügy érdekében. Éppen ezért bánj okosan a pénzzel, és a feng shui intelmeire is hallgass - a következő dolgokat pedig messziről kerüld a lakásban.

Összpontosíts a lakás pénzügyekkel kapcsolatos területére!

Az első és legfontosabb dolog az anyagi biztonságod érdekében, hogy rendben tartod a lakásodnak azt a részét, amely közvetlen kapcsolatban áll a pénzügyekkel - ezt a bejáratnak háttal állva a lakás bal oldalának a bejárattól legmesszebb eső részén találod.
Mielőtt kiválogatnád azokat a tárgyakat, színeket és anyagokat, amelyeket egyáltalán nem javasol a feng shui, alaposan tegyél rendet itt.

Minden kacattól, régóta nem használt tárgytól, törött vázától, szakadt könyvtől és ruhától szabadulj meg. Azoknak is ints búcsút, amelyek a múltad kevésbé kedves időszakaira emlékeztetnek, és a pénztelenséget szimbolizálják. Ezután alaposan takaríts ki, és tegyél rendet: ezzel felfrissíted a területet, egyben becsalogatod a pozitív energiát, a chi-t, mely támogatja majd a pénzzel és a pénzügyekkel kapcsolatos terveidet.

A fából és fémből készült tárgyakat tartsd máshol!

A feng shui szerint minden egyes életterületnek megvan a maga domináns eleme - a pénzügyekkel kapcsolatos résznek a fa. A lakásod ezen részét azonban elsősorban nem fából készült tárgyakkal, hanem a vízzel erősítheted. A hullámzó víz a mozgó pénzt szimbolizálja, de vigyázz vele: ha túl sok van jelen belőle, el is moshatja az anyagi javakat.

Tartózkodj ezért a méretes akváriumoktól, egyben a fémből készült tárgyaktól is. Inkább fából készült bútorokkal rendezd be otthonod ezen részét, de lehetőleg szellősen, hogy a chi szabadon áramolhasson a helyiségben, és a két anyag, a fa és a víz egyensúlyban legyen egymással.

A felszólításoknak és csekkeknek is keress más helyet!

Ahogy a pénzügyek tekintetében kedvező tárgyak pozitív energiát teremtenek, úgy a kedvezőtlenek csak tovább rontanak a helyzeten. Ha nem bánsz jól a pénzzel, és folyton úgy érzed, kifolyik a kezedből, vagy rendszeresen elmaradsz a csekkek befizetésével, különösen fontos, hogy átvizsgáld a lakás pénzügyi területét.

Minden befizetetlen csekket, fizetési felszólítást vagy elmaradásokkal kapcsolatos levelet távolíts el onnan, ellenkező esetben csak sokasodnak a jövőben. A korábbi anyagi problémákra emlékeztető tárgyaknak sincs itt jó helye, hiszen nem engednek szabadulni a múlttól.

Szabadulj meg az éles levelű, szúrós szárú növényektől!

Anyagi biztonságod érdekében célszerű a szobanövények között is úgy válogatnod, hogy közben szem előtt tartod az ősi térrendezési tudomány javaslatait. A feng shui például nem tanácsolja az olyan növények tartását, melyek túlságosan magasak, így szinte uralkodnak a helyiségen.

Egyben azokról a szobanövényekről is tanácsos lemondanod, amelyek barátságtalan külsővel rendelkeznek: a szúrós és éles levelű fajták egyáltalán nem hatnak kedvezően a lakás pénzügyekkel kapcsolatos részén, ráadásul téged is szúróssá és zárkózottá tesznek.

Cseréld le őket inkább kisebb termetű, kerek levelű, dúsan zöldellő szobanövényekre, ezek ugyanis serkentőleg hatnak a pénz áramlására.

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük