3 gyors megoldás, ha nem tudsz éjszaka aludni a szúnyogoktól
Így űzd el a vérszívókat
Fárasztó egész éjjel a szúnyogokkal harcolni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szúnyog ugyan apró kis lény, de már egy is alaposan megkeserítheti az ember életét, főleg, ha az éjszakai nyugalmat zavarja meg. Vannak olyan szerencsések, akiket nem szeretnek a kis vérszívók, de ők vannak kevesebben. Szerencsére lehet ellenük védekezni természetesen is.

Be se engedd őket

A legegyszerűbb persze az, ha a szúnyog nem jut be a lakásba. A szúnyogháló adekvát megoldás, de sokan nem szeretik. Egy nagyobb lyukú, nagyon vékony függöny is sokat számít, de csak akkor, ha leér a földre. Ha nem, akkor a szellő miatt fellebbenő függöny alatt/mellett könnyen bejutnak.

A legnagyobb hőség után éjjel azonban lehet, hogy még egy vékonyka függönyt sincs kedved a levegő útjába állítani. Ilyenkor segíthetnek az illóolajok, melyek közül többet igencsak nem kedvelnek a szúnyogok. Ilyen például a levendula és a citromfű. Keverd össze valamelyiket bázisolajjal, és tedd egy tálkába az ablakpárkányra, de óvatosan át is kenheted vele az ablakkeretet.

Az ágy környékén

Egy csodaszép baldachin sok mindent megold, a plafonra nem is olyan nehéz felszerelni egy csavaros tartót. Nem véletlen, hogy Ázsiában és Afrikában szinte minden ágy fölött ott lóg, nem a romantikus hangulat miatt alkalmazzák.

A levendulát közvetlenül az ágyad mellett is használhatod, akár illóolajként, akár kis csokorba kötve. A fenti bázisolajos keveréket pedig a bőrödre is kenheted, a csuklóra, a nyaki verőérre, a boka környékére és a térdhajlatba is.

Szúnyogriasztót is alkalmazhatsz, de ezek közül is érdemes a természetes verziókat választani. A Panarom Züm-züm gélje segít távol tartani a vérszívókat, és gyerekeken is alkalmazható.

Ha megcsípett

A legjobb tanács, ami ilyenkor adható, hogy ne vakard, de ez szinte betarthatatlan. A dörzsöléssel a szúnyog által a bőrbe juttatott irritáló anyag csak jobban elmászik, és nagyobb terület fog viszketni. Sajnos a körömmel odanyomott kis kereszt sem sokat segít.

A hűsítés azonban igen. Eressz hideg vizet az érintett bőrfelületre legalább egy percig, ez rögtön segít, de jó a jégkocka is. Az irritációt csökkentheted aloe vera-zselével is. Jó, ha tudod, hogy akár napok múltán is előjöhet a viszketés, ha újból vakarni kezded a területet, ezért próbáld megállni.

Ezt is szeretjük