8 szobanövény, ami bátran tartható macskák mellett is: nem mérgező, ha megrágcsálná a leveleket

Vannak növények, amelyek esetében nem kell attól tartani, hogy káros a házi kedvencek egészségére.

macskák-szobanövények-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyönyörű szobanövények igazi ékei a lakásnak, hiszen nemcsak élettel töltik meg a helyiségeket, hanem jó hatással lehetnek a levegő minőségére és akár a mentális egészségre is.

Azzal viszont sokan nem számolnak, hogy bár egyes növények hiába néznek ki csodálatosan, komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek nemcsak a gyerekek számára, hanem a háziállatoknak is, hiszen érintésük vagy akár a levelek megrágcsálása mérgező hatású lehet.

Szobanövények, amiket bátran lehet macskák mellett tartani

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy háziállat tartása mekkora felelősséggel jár, és ebbe a megfelelő, biztonságos környezet kialakítása is beletartozik. A macskák esetében erre különösen fontos figyelni, hiszen nagyon kíváncsi állatok, és előszeretettel fedeznek fel mindent a lakásban, így gyakran a szobanövények virágait, gyökereit vagy éppen leveleit is megkóstolják. Ennek bizonyos, mérgező hatású növények esetében olyan tünetei lehetnek, mint a bágyadtság, émelygés, erős nyáladzás vagy eszméletveszés, így ajánlott olyan szobanövényekkel díszíteni a lakást, amik nem károsak az egészségükre.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük