8 szobanövény, ami bátran tartható macskák mellett is: nem mérgező, ha megrágcsálná a leveleket
Vannak növények, amelyek esetében nem kell attól tartani, hogy káros a házi kedvencek egészségére.

macskák-szobanövények-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyönyörű szobanövények igazi ékei a lakásnak, hiszen nemcsak élettel töltik meg a helyiségeket, hanem jó hatással lehetnek a levegő minőségére és akár a mentális egészségre is.

Azzal viszont sokan nem számolnak, hogy bár egyes növények hiába néznek ki csodálatosan, komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek nemcsak a gyerekek számára, hanem a háziállatoknak is, hiszen érintésük vagy akár a levelek megrágcsálása mérgező hatású lehet.

Szobanövények, amiket bátran lehet macskák mellett tartani

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy háziállat tartása mekkora felelősséggel jár, és ebbe a megfelelő, biztonságos környezet kialakítása is beletartozik. A macskák esetében erre különösen fontos figyelni, hiszen nagyon kíváncsi állatok, és előszeretettel fedeznek fel mindent a lakásban, így gyakran a szobanövények virágait, gyökereit vagy éppen leveleit is megkóstolják. Ennek bizonyos, mérgező hatású növények esetében olyan tünetei lehetnek, mint a bágyadtság, émelygés, erős nyáladzás vagy eszméletveszés, így ajánlott olyan szobanövényekkel díszíteni a lakást, amik nem károsak az egészségükre.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük