Gyönyörű, virágos szobanövények, amiket ritkán kell locsolni: jól bírják a szárazságot
Azt már tudjuk, milyen pozsgás, masszív zöldek bírják a víznélküliséget, most szárazságtűrő virágos szobanövényeket mutatunk.

virágok nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A természet csodája, hogy ezerféleképpen alakultak ki és alkalmazkodtak a növények és állatok egyaránt az adott környezeti viszonyokhoz. Ennek hála olyan, egyébként gyönyörűen virágzó növények is kifejlődtek, amik alig igényelnek vizet az életben maradáshoz.

A szárazságtűrő növények nagy részét ugyan ritkán kell locsolni, világos, javarészt napsütötte helyre van szükségük, mivel fényigényük igen magas. De ezt leszámítva, ha már elhelyezted őket a megfelelő helyre, csak néha-néha kell meglöttyinteni őket vízzel.

Szárazságtűrő növények a lakásban

Sok úri, érzékenyebb dísznövény a talaj minőségétől kezdve a szoba páratartalmán át egészen a hőmérsékletig szinte mindenre kényes, és elég egy hanyag pillanat ahhoz, hogy elhervadjanak. Ezzel szemben a strapabíró, szárazságtűrő növényeknek nem feltétlenül lételemük, de szintén meghálálják a speciális talajt vagy extra tápanyagokat, ezekből mutatunk most párat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük