Spórolj ezreket egy egyszerű szivaccsal: száz forintos csodakellék

A szivacs nem csupán takarításra jó. Most megtudhatod, még mire használhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kellemes dörzsölőhatással rendelkező, természetes szivacs tökéletes kellék lehet a fürdőszobába, míg műanyag változatait elsősorban a háztartás és takarítás területein alkalmazzák. Azonban a számos szempontból hasznos anyag nem csupán erre jó. Kövesd a következő tippeket, és még spórolhatsz is.

Tedd a szappantartó alá!

Ha szeretnéd, hogy egy szappant kétszer annyi ideig használhass, míg korábban, és ne kelljen erre is feleslegesen költened, a szappantartó aljába tegyél egy vékony szivacsot.

Amellett ugyanis, hogy a vízben ázó szappan kellemetlen érzést okoz, így a tisztálkodóeszköz élettartama is jelentős mértékben megcsappan, ha azonban rendszeresen kiöntözgeted a vizet, ki is száradhat. A szivacs azonban segít megfelelően adagolni a nedvességet, és csak annyit szív magába, amennyire feltétlenül szükség van.

Szigetelj szivaccsal!

A mesterséges szivacsot a műanyag habosítása révén hozzák létre, és - mint szálas, porózus anyag - képes tökéletesen szigetelni a benne tárolt levegő segítségével, nem véletlen, hogy hő- és hangszigetelésre is széles körben alkalmazzák. Ha huzatos az ablak, egy, a barkácsáruházakban kapható, öntapadós szivacscsík sokat segíthet, de, ha egy nagyobb szivacslapot csíkokra vágsz, majd azzal tömíted el a réseket, ahonnan érzed a hideg levegő beáramlását, szintén csökkentheted valamivel a fűtésszámládat.

10 hely, amit imádnak a lakásban az élősködők

Nézegess képeket!

Elolvasom

Növeld meg a zöldségek élettartamát!

A hűtőben található nedvesség hatására a zöldségek könnyebben rothadásnak indulnak és megromlanak - mindehhez elég az is, ha kicsit tovább hagyod nyitva a készülék ajtaját, és olvadt jég kerül rájuk, vagy, ha megmosod a zöldségeket, mielőtt a hűtőbe tennéd őket. A problémát azonban kiküszöbölheted, illetve a zöldségek élettartamát megnövelheted, ha a hűtő ládájának alját szivacsokkal béleled ki: ezek magukba szívják a nedvességet, és a penészesedést is megakadályozzák. Ha megteltek vízzel, egyszerűen facsard és mosd ki őket.

Spórolj egy keveset a vízzel is!

Spórolhatsz a vízzel, emellett a növények rothadását és a cserepek alatt található tócsák kialakulását is megelőzheted, ha ültetés előtt a virágföld alá egy szivacsot teszel. Ez igazi miniatűr víztartályként működik, mely nedvességet ad a növénynek, ha az kezd kiszáradni, ugyanakkor azt is megakadályozza, hogy túlöntözd.

Te mire használod még a szivacsot?

Ezt is szeretjük