3 láthatatlan ruhaszárító apró garzonokba

Erkély hiányában a teregetés a legtöbb garzontulajdonosnak gondot jelent. Eláruljuk, hogyan szárítsd szinte láthatatlanul a ruhákat!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A száradó nadrágok, pulóverek és alsóneműk látványa egyetlen lakásban sem mutat jól. Szerencsés helyzetben vagy, ha családi házban laksz, vagy a lakásodhoz erkély is tartozik, de hogyan teregethetsz esztétikusan akkor, amikor csupán néhány négyzetméternyi lakótérrel rendelkezel?

Ha nem szeretnéd, hogy a lakásod felét a fregoli foglalja el, ne a drága szárítógépek vásárlását fontolgasd, inkább szerezd be a következő, igen praktikus ruhaszárítók egyikét!

Ezek az ötletes darabok használat közben sem foglalnak sok helyet, amikor pedig nincs rájuk szükséged, szinte láthatatlanná válnak.

Húzd ki, told be: Roll Dry szárító

Garzontulajdonosként alaposan meg kell gondolnod, hogy milyen bútorokkal és berendezésekkel osztod meg az otthonod. Ez esetben nem elég csupán az esztétikai szempontokat figyelembe venned, sokkal fontosabb, hogy az adott darab praktikus is legyen. A Roll Dry ruhaszárító mindkét kitételnek eleget tesz: kicsi, esztétikus, mégis nagyon praktikus.

A ruhaszárító összecsukott állapotában mindössze 43 centiméter széles, így szinte láthatatlanul bújik meg a fürdőszoba falán. A beépített hengerre azonban 21 méternyi szárítókötél tekeredik fel, ami 4 méternyi távolságot képes áthidalni. Használata igen egyszerű: a henger könnyedén felcsavarozható a falra, amiből egyetlen mozdulattal elővarázsolhatsz öt szárítókötelet. A kihúzható véget csak akaszd fel a szemben lévő falfelületre, és már teregetheted is a ruhákat. A Roll Dry hengerére a kötelek automatikusan feltekerednek, így a ruhák száradása után egyetlen mozdulattal összecsukható a szárító.

A Roll Dry szárító az országban számos barkács- és lakberendezési áruházban megvásárolható. Az áruházak listáját itt találod. »

Szinte láthatatlan: Art Dry

Ha azt szeretnéd, hogy a ruhaszárító a lehető legkevesebb helyet foglalja el a fürdőszobában, nem is választhatnál praktikusabb szerkezetet, mint az Art Dry. Ennek az okos kis szárítónak csupán néhány négyzetcentiméter felületre van szüksége, a felszerelése után viszont szinte észrevétlenül áll készenlétben.
Az Art Dry-t szintén a falra kell felcsavarozni, majd amikor szükséged van rá, egyszerűen hajtsd ki a két irányban nyíló karokat, húzd ki a mögöttük megbújó, a szárítókötelek funkcióját ellátó acélrudakat - amelyek a két irányba nyitott szárnyakban kialakított sínekben futnak -, és már teregethetsz is! Az Art Dry alján egy vastagabb rudat is elhelyeztek, amelyre a nehezebb textileket, így a fürdőlepedőket és az ágyneműket is biztonsággal teheted.

Az Art Dry többféle méretben kapható: a 70 centiméter széles típus öt, a 80 centis hét, míg az egy méter széles szárító összesen nyolc acélrúddal rendelkezik.

Az Art Dry szárító az országban számos barkács- és lakberendezési áruházban megvásárolható. Az áruházak listáját itt találod. »

Fel a fellegekbe: Antonius felhúzható szárító

A régi, polgári lakások nemcsak hatalmas alapterülettel, de igen nagy belmagassággal is rendelkeztek. Ezeket a tágas otthonokat osztották fel aztán aprócska garzonokra. Az így kialakított lakások alapterülete már meg sem közelíti az eredeti otthonok méretét, a hatalmas belmagasság azonban, amely esetenként 6-8 méter is lehet, megmaradt. Miért ne használnád ki ezt a hasznos teret?
Ahogy a nagy belmagasság galéria formájában akár egy plusz helyiség kialakítására is lehetőséget ad, úgy kitűnően alkalmas arra is, hogy itt szárítsd a ruhákat. Ehhez nincs másra szükség, mint egy praktikus, a mennyezetre szerelhető, felhúzható és leengedhető ruhaszárítóra. Az IKEA Antonius fantázianévre keresztelt fregolija jó választás lehet: a 120 centiméter széles szárító tíz darab, összesen 12 méternyi szárítókötelet foglal magába.

A fregoli bármilyen mennyezettípusra felszerelhető néhány csavarral, és szinte egészen a mennyezetig felhúzható a hozzá tartozó csigának köszönhetően. Nem foglal helyet, nincs szem előtt, egyszóval: tökéletes.

Az Antonius felhúzható ruhaszárítót az IKEA áruházaiban vásárolhatod meg.
Ezt is szeretjük