Régi fotókon a 70-es, 80-as évek boltjai: ma is előttünk van a nagy, fehér mérleg és a fém bevásárlókosár
Te is emlékszel, milyen volt akkoriban boltba menni?

1972-Urbán-Tamás
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár mára sokat változtak a vásárlási szokások, és begyűrűzött mindennapjainkba az internetes kereskedelem, a hagyományos üzletek is várják a vásárlókat, akárcsak évtizedekkel ezelőtt.

Azaz csaknem ugyanúgy, hiszen azóta rengeteg minden változott.  Másak lettek a boltok belterei, már nem soroljuk a vásárolnivalót a pult mögött álló eladónak, nem a régi, nagy, fehér mérlegek nyelve billen a párizsi alatt, nem selyempapírba csomagolva visszük haza a roppanó héjú kenyeret, és nem azokba a nehéz fémkosarakba pakoljuk a portékát az önkiszolgáló áruházakban. 

Ilyenek voltak akkoriban a boltok

Mind emlékszünk a közért szóra - hosszabb nevükön: Községi Élelmiszerkereskedelmi Rt. -, ahogyan akkoriban a kisebb boltokat hívták. Ezekben a boltokban mindent lehetett kapni, ami csak otthonra kellett, élelmiszert, tisztítószert, tisztálkodócikkeket egyaránt. 1996-ig 1600 ilyen bolt létesült a fővárosban. Nemcsak kis üzletek voltak, hanem létezett a Csemege Kereskedelmi Vállalat hálózata is, mely egészen a rendszerváltásig jelen volt az országban. Azután, a privatizációs folyamat során, magyar és külföldi üzletláncok és magánemberek kezébe kerültek a boltok. Emlékeinkben mindenesetre ma is él a retró üzletek hangulata: nézegess képeket ezekről, és idézd fel, hol vásároltál magad is, akár a szüleiddel, akár egyedül a '70-es és '80-as években!

Ezt is szeretjük