Milyen volt ovisnak lenni a 70-es években? Így játszottak, étkeztek akkoriban a gyerekek

Ovisnak lenni a '70-es években is élménydús volt: repülj vissza az időbe, és nosztalgiázz velünk!

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte mindannyian emlékszünk arra az időszakra, vagy legalábbis egy részére, amikor még óvodások voltunk. Vannak jobb és kevésbé kellemes emlékeink róla. Nekem eszembe jut például a macikávé illata és íze, amit sosem szerettem, a szigorú óvó néni arca, akitől nem csak én, de talán mindenki félt, de emlékszem a szép élményekre is, a kinti játszóterezésre, a farsangra, a ballagásokra, amikor a legjobb barátnőmtől minden áldott nap megkérdeztem, hogy másnap jön-e oviba, mivel szinte csak vele voltam hajlandó játszani, vagy amikor az ovis szerelmem kezét foghattam elalvásnál, aki végül azért „hagyott” el, mert a szüleim rövid Beatles-frizurát vágattak nekem.

Saját gyerekkorunk ovis emlékeinek felidézése kedves dolog, de van, ami ennél is különlegesebb: a szüleinkéről hallani, esetleg fotókon megismerni az ő gyerekkoruk óvodás mindennapjait.

Ilyen volt ovisnak lenni a '70-es években

Aki a '70-es években volt ovis, talán még emlékszik arra az időszakra, amikor kisiskolába járt, hiszen az akkori gyerekeket naponta két alkalommal kötelező foglalkozásokon keresztül készítették fel az iskolás létre. Sokan emlékezhetnek a felforrósodott diafilmek illatára is, ahol az Öreg néne őzikéje, a Csipkerózsika vagy a Jancsi és Juliska volt sokszor terítéken.

Saját emlékezetünk mellett a régi fotók sokasága is segít felidézni az ovis éveket. Most a '70-es évekbe kalauzolunk el, repülj vissza az időbe, és nosztalgiázz velünk a fotók láttán!

Borító- és ajánlóképek: Fortepan

Ezt is szeretjük