Csak 2 raklap kell hozzá, és némi fantázia: mesebeli nappali egyszerű alapanyagokból
Mesés bútorok készíthetőek akár raklapból is.

raklap-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A raklapok újrafelhasználása a rusztikus és indusztriális lakástrendek terjedésével egyre népszerűbbé válik, és nem is csoda: az ilyen bútorok mutatósak, nyersségük miatt különleges hatást keltenek, és akár saját kezűleg is elkészíthetőek.

A raklapok tipikusan alacsony, négyszögletű fa rakodófelületek, melyek alakjuknak és formájuknak köszönhetően remek bútoralapanyagok. A belőlük készült darabok többsége lapos bútor, mely alkalmas az alacsony terek belső térérzetének növelésére.

Raklapbútorok a lakásban

A raklapok olyan változatosan felhasználhatóak, hogy belőlük akár egy egész nappali bútorzata, sőt, akár egy egész lakás teljes berendezése is összeállítható lenne. Persze, az emberek java megelégszik egy-egy jellegzetes darabbal, mely azután a szoba fókusza lehet. Ehhez mutatunk most néhány szemet gyönyörködtető példát.

raklap-kanape

A nappaliban könnyen kialakítható ülőgarnitúra a négyszögletes lapokból. Akár egy sarokgarnitúrát is össze lehet hozni belőlük. Ha az egy raklap alacsony, érdemes kettőt egymásra halmozni. Az ülőpárnák pedig lehetnek klasszikusan négyzetesek, hogy illeszkedjenek a lapok formájához, de akár bohémabbak, kerekdedek is. A tartós összeillesztéshez fúróra és csavarokra lesz csak szükséged, és ügyelj, hogy a végeket jól fúrd be. Azután festheted, pácolhatod ízlés szerint.

A raklapbútorokat a méregdrága kerti garnitúrák helyett is nyugodtan használhatod.

raplap-asztal

A nappalinál maradva, a dohányzóasztalt is könnyen elkészítheted. Szerezz be görgőket, vagy szereld le őket egy régi, rossz forgószékről. Ehhez a lépéshez már szükséged lesz fúróra. A raklap tetejére pedig kerülhet üveglap. Így nemcsak mutatós asztalkát kapsz, ami könnyen mozgatható, de a belsejében marad hely a pakolásra is.

raklap-agy2

Egy időben kifejezetten népszerűek voltak a futonágyak, azok a lapos ágyak, melyeken a matrac szinte a földön, egy egészen alacsony farácsozaton feküdt. Ez a megoldás könnyen utánozható raklapokkal is. Az ágy így nem lesz annyira alacsony, de ez talán nem is baj. Arra érdemes odafigyelni, hogy a raklapokat szilárdan rögzítsd egymáshoz, mert nincs annál rosszabb, mint amikor az éjszaka közepén szétcsúszik alattad az ágy. Matracnak használhatsz futonágymatracot vagy rendes ágymatracot, amelyik közelebb áll hozzád.

A cikk az ajánló után folytatódik

Legyél te is a Föld Bajnoka! Vegyél részt az E.ON tudatos kihívásában izgalmas nyereményekért!

Az E.ON által szervezett Föld Bajnokai kihívás célja, hogy megmutassa, apró lépésekkel, közös erővel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a kihívásban?

- Látogass el az eon.hu/egyutt oldalára, nézd meg az aktuális kihívások listáját, és a jelentkezés feltételeit.

- Hat témakör, témánként több kihívás. Rendszeresen érkeznek új fenntarthatósági témákkal, és új feladatokkal, melyek közül legalább egyet kell teljesítened.

- Nyerhetsz Vegital Silver Digital növényi ital készítő gépet, és érdemes több feladatot teljesíteni, hiszen négy, különböző kihívás területről elvégzett feladat esetén részt veszel a fődíjért szóló sorsoláson, ahol egy HECHT EQUIS WHITE  elektromos robogót sorsolnak ki!

#földbajnokai

További részletekért kattints!

Promóció

Ötletek kis erkély berendezéséhez

A raklapokból készült bútorok nemcsak a lakáson belül mutatnak jól, hanem a teraszon vagy az erkélyen is, ahogyan a következő példák némelyike is mutatja. A nyersfa rakodólap a balkonon is különleges hangulatot teremt. Nézd meg, hogy lehet maximálisan kihasználni egy picike erkélyt.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük