Csak 2 raklap kell hozzá, és némi fantázia: mesebeli nappali egyszerű alapanyagokból

Mesés bútorok készíthetőek akár raklapból is.

Raklapbútorok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A raklapok újrafelhasználása a rusztikus és indusztriális lakástrendek terjedésével egyre népszerűbbé válik, és nem is csoda: az ilyen bútorok mutatósak, nyersségük miatt különleges hatást keltenek, és akár saját kezűleg is elkészíthetőek.

A raklapok tipikusan alacsony, négyszögletű fa rakodófelületek, melyek alakjuknak és formájuknak köszönhetően remek bútoralapanyagok. A belőlük készült darabok többsége lapos bútor, mely alkalmas az alacsony terek belső térérzetének növelésére.

Raklapbútorok a lakásban

A raklapok olyan változatosan felhasználhatóak, hogy belőlük akár egy egész nappali bútorzata, sőt, akár egy egész lakás teljes berendezése is összeállítható lenne. Persze, az emberek java megelégszik egy-egy jellegzetes darabbal, mely azután a szoba fókusza lehet. Ehhez mutatunk most néhány szemet gyönyörködtető példát.

raklap-kanape

A nappaliban könnyen kialakítható ülőgarnitúra a négyszögletes lapokból. Akár egy sarokgarnitúrát is össze lehet hozni belőlük. Ha az egy raklap alacsony, érdemes kettőt egymásra halmozni. Az ülőpárnák pedig lehetnek klasszikusan négyzetesek, hogy illeszkedjenek a lapok formájához, de akár bohémabbak, kerekdedek is. A tartós összeillesztéshez fúróra és csavarokra lesz csak szükséged, és ügyelj, hogy a végeket jól fúrd be. Azután festheted, pácolhatod ízlés szerint.

A raklapbútorokat a méregdrága kerti garnitúrák helyett is nyugodtan használhatod.

raplap-asztal

A nappalinál maradva, a dohányzóasztalt is könnyen elkészítheted. Szerezz be görgőket, vagy szereld le őket egy régi, rossz forgószékről. Ehhez a lépéshez már szükséged lesz fúróra. A raklap tetejére pedig kerülhet üveglap. Így nemcsak mutatós asztalkát kapsz, ami könnyen mozgatható, de a belsejében marad hely a pakolásra is.

raklap-agy2

Egy időben kifejezetten népszerűek voltak a futonágyak, azok a lapos ágyak, melyeken a matrac szinte a földön, egy egészen alacsony farácsozaton feküdt. Ez a megoldás könnyen utánozható raklapokkal is. Az ágy így nem lesz annyira alacsony, de ez talán nem is baj. Arra érdemes odafigyelni, hogy a raklapokat szilárdan rögzítsd egymáshoz, mert nincs annál rosszabb, mint amikor az éjszaka közepén szétcsúszik alattad az ágy. Matracnak használhatsz futonágymatracot vagy rendes ágymatracot, amelyik közelebb áll hozzád.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ötletek kis erkély berendezéséhez

A raklapokból készült bútorok nemcsak a lakáson belül mutatnak jól, hanem a teraszon vagy az erkélyen is, ahogyan a következő példák némelyike is mutatja. A nyersfa rakodólap a balkonon is különleges hangulatot teremt. Nézd meg, hogy lehet maximálisan kihasználni egy picike erkélyt.

Felvitt egy raklapot az erkélyre, és döbbenetes, mit csinált belőle: stílusos ötleteket mutatunk pici balkonokhoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük