Egyetlen falat alakítottak át, de az egész szobát megváltoztatta: imádják a gyerekek is
A krétafal jópofa kiegészítő lehet a konyhában és a gyerekszobában is.

kretafal-konyha
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekszobában már régóta nem újdonság a krétafal, hiszen nemcsak kreatív lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy kiéljék a fantáziájukat, de a tanulásban is jó segítség lehet. Azonban a krétafalak lassan kezdenek utat találni a lakás többi részébe is.

Elsősorban persze annak köszönhető a krétafalak népszerűsége, hogy mutatósak, és művészien kitölthetőek, de ugyanakkor számos gyakorlati haszna is van ennek a megoldásnak.

Hogyan készül a krétafal?

A krétafal elkészítése nagyon egyszerű, mindössze táblafestékre van hozzá szükség, ami beszerezhető hobbiboltokban, de több nagyobb kiszerelésű táblafestéket is lehet találni a festékboltokban vagy online. A festés ezek után úgy zajlik, mint bármikor. Szükség lehet hozzá maszkoló szalagra a szélek és a különböző falakadályok - például villanykapcsoló - védelmére. Illetve fólia vagy újságpapír is jól jön a padlóra, hogy ne festékezd össze.

kretafal-haloszoba

Ha a lakásnak csak egyetlen fala lesz fekete, úgy az a fal mindenképpen hangsúlyos lesz, ezért érdemes olyan falat választani, ahová szívesen irányítod a fókuszt - a legjobb, ha üres, és nincsen rajta sem ajtó, sem ablak.

A krétafal különösen hasznos tud lenni a konyhában vagy az irodában. Előbbi helyen felírhatod rá a recepteket, melyeket jó észben tartani, vagy vezethetitek rajta a bevásárlólistát, hogy mindenki tudja, mi hiányzik a hűtőből. De hagyhattok rajta üzeneteket is, vagy tárolhattok így fontos telefonszámokat, melyek jó, ha mindig szem előtt vannak.

kretafal-iroda

Az otthoni irodában ugyanilyen jó hasznát lehet venni egy kis krétafalnak. Helyettesítheti a táblát, a naptárat és a jegyzettömböt is egyben, amellett mindig új dekorációs lehetőséget kínál, hiszen az ember azt rajzol rá, amit csak szeretne, és, ha megunta, egyszerűen letörli.

kretafal-gyerekszoba

Éppen emiatt lehet jó haszna egy krétafalnak a gyerekszobában is, hiszen a gyerkőcök annyit firkálhatnak rá, amennyit szeretnének, szabadon hagyhatják szárnyalni a képzeletüket, mégis könnyen letakaríthatóak maradnak a falak. Az írás, olvasás, számolás elsajátításában is sokat segíthet, ha a szoba falán játékosan lehet magyarázni. Kicsit nagyobb gyerekek szobájában pedig az önkifejezés eszköze lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Tévéfal kialakítása

Akár a tévéfalat is választhatja az ember krétafalnak, hiszen az már amúgy is fókuszban van. A nappaliban egy fekete fal szépen kiemeli az előtte elhelyezett televízió-készüléket vagy bármi mást, az már csak extra, hogy még rajzolni is lehet rá.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük