Így csinálj pudingot a mikróban! Néhány perc, és nem fog odaégni!
Jóval egyszerűbb ez az elkészítési mód, mint a hagyományos. Érdemes kipróbálnod!
A puding a lehető legegyszerűbb édesség, mely amellett, hogy krémként akár sütemények, torták kiegészítője is lehet, önálló desszertként is megállja a helyét, elég, ha némi gyümölccsel kiegészíted.
Mindezek ellenére sokan tartanak elkészítésétől, már egy kis figyelmetlenség is elég ugyanis ahhoz, hogy odakapjon, íze pedig égett legyen.
Létezik megoldás azonban akkor is, ha nem szeretnél a tűzhely mellett állni, illetve folyamatosan kevergetni a sűrűsödő krémet - különösen a nyári melegben -, elég, ha néhány percre igénybe veszed a mikrohullámú sütőt.
Így készül a mikrós puding
A pudingot a zacskón található utasításoknak megfelelő mennyiségű tejjel és vízzel kell majd összekeverned, először azonban csak egy kis mennyiségű tejjel keverd simára a cukrot és a pudingport.
Fontos, hogy ehhez olyan tálat használj, melybe ezután a maradék tejet is bele tudod önteni, emellett alkalmas a mikrosütőben való melegítésre is. A legegyszerűbb, ha egy kisebb, hőálló és mikrózható üvegtálat használsz.
Miután a maradék tejet is hozzáadtad a keverékhez, állítsd be az időzítőt 5 percre, a fokozatot pedig tekerd közepesre vagy a maximumra. Félidőben vedd ki a tálat - óvatosan, sütőkesztyűben fogd meg -, és keverd meg a pudingot, majd tedd vissza, és várd ki, míg az újabb két és fél perc is letelik.
Tudtad, hogy ezeket tilos betenni a mikróba? Nemcsak a fémből lehet nagy baj!
Nézegess képeket!
ElolvasomEzután már a kész, besűrűsödött pudingot veheted ki, amelyet keverj meg, majd a főzős verzióhoz hasonlóan töltsd ki tálkákba, és hagyd lehűlni.
Ha esetleg nem érzed elég sűrűnek, egy nagyon kis időre visszateheted, azonban ekkor már nagyon figyelj, és nézz rá félpercenként.
OLVASD EL EZT IS!

- banán
- tojás
Újabb 6 étel, amit tilos a hűtőbe tenni

- gyümölcs
- tojás
Miért nem szabad megmosni a nyers húst?

- takarítás
- házimunka