4 tárgy, amivel helyrehozhatod a kapcsolatod

Úgy érzed, egy ideje már nem olyan harmonikus a kapcsolatotok? Vedd kezedbe a dolgok irányítását!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó kapcsolat záloga a saját és párod energiáinak összehangolása oly módon, hogy attól mindketten jobban érezzétek magatokat. Ez azon alapul, hogy az együtt töltött idő alatt a kettőtök energiája kapcsolatba lép egymással, és mindketten a másik részévé váltok. Ezt az összehangoltságot azonban gyakran megzavarhatják külső tényezők, amelyek ellen érdemes minél előbb tenni.

A feng shui tanácsaival ellentétes irányban elhelyezett ágy, a lakóterek nem megfelelő kialakítása, illetve a párkapcsolatot gyengítő színek és anyagok használata mind negatívan hathat. A negatív hatásokat azonban könnyen ellensúlyozhatod, és a párkapcsolatodat is megerősítheted a feng shui segítségével, valamint néhány hasznos tárggyal.

Egyszerű, mégis csodákra képes: gyertyák

Ha úgy érzed, a párod egy ideje már nem kíván úgy, ahogy régen, esetleg te nem vágysz annyira rá, tanácsos nagyobb figyelmet szentelned a hálószobának, első lépésként pedig a megvilágításának. A teljes sötétség helyett válasszatok intim, meleg, lágy fényforrást, hogy ne csak érezzétek, de láthassátok is egymást.

A gyertya ideális megoldás, mert tüzesebb, szenvedélyesebb chi-t teremt a szobában. A gyertyák ráadásul romantikusabb légkört teremtenek, mint a lámpafény, így könnyebben ráhangolódhattok a boldog nemi életre.

A közös chi erősítéséhez: fényképek

Amikor két ember közel áll egymáshoz, szerető kapcsolatuk saját chi-re tesz szert, azaz új chi jön létre az energiájuk keveredéséből. Az egyik legjobb megoldás hát arra, hogy még közelebb érezd magad a kedvesedhez, ha egy személyes tárgyat - vagy egy hozzá kapcsolódót - mindig a közeledben tartasz.

14 tárgy, ami elhozza a boldogságot

Nézegess képeket!

Elolvasom
A közös élményeket ábrázoló fényképeket például tedd a lakás azon részére, ahol a leggyakrabban eshet rá a pillantásod. Ha megoldható, helyezd az otthonod délnyugati, nyugati vagy déli részébe, hogy minél több kapcsolati chi-t vehessen fel.

A leghatásosabb kapcsolatjavító: virágok

A virág jó eszköz arra, hogy romantikusabb chi-t vigyél a kapcsolatodba, mivel az élő chi mellett színe energiáját is sugározza a térbe. Ráadásul a virág formája is meghatározza a saját, egyedi chi-jét.

Az egyik ok, amiért a virágok olyan romantikus hatást keltenek, az, hogy a bimbóik valójában a szaporító szerveik. Ha élettelibb chi-re törekszel, erős, vidám színeket válassz, amilyen például a sárga, mert ez a nagyobb vonzalmat és szenvedélyt mozdítja elő. Ezek a tűz- és földszínek agyag- vagy porcelánvázában mutatnak jól igazán. Ha mélyebb érzelmek előhívására törekszel, tegyél krémszínű virágokat egy üvegvázába, így a szobában erősödik a víz chi, és segít, hogy jobban megnyisd az érzelmeidet.

Űzd el a vitákat: textilek

Az otthon uralkodó hangulat lecsendesítésének egyik módja, ha jin jellegűbb, csendesebb légkört teremtesz, ahol a chi lassan áramlik. Ez segít abban, hogy ne a pillanat hevében reagálj, hanem jobban átgondold, mit is akarsz mondani. Hogy a chi ne ide-oda pattogjon, hanem békésen haladjon szobáról szobára, használj több lágy, természetes textíliát, például nagy párnát, földig érő függönyt és asztalterítőt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A halványkék, a halványzöld és a homokszín árnyalatai szintén segítenek a nyugodt légkör kialakításában. Az élénk színeket viszont kerüld, különösen a pirosat és a lilát, mivel ezek éppen a tüzes, potenciálisan vitákat kedvelő chi-t erősítik.

Cikkünk a Feng Shui Biblia című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük