Pénzt adna a kormány, hogy felújítsd a lakást: ez lenne az új rezsicsökkentés?
Ilyen tervekkel folytatódhatna a rezsicsökkentés.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyszabású panelház-felújítással folytatódhat a rezsicsökkentés - mondta László Tamás fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusával, Németh Szilárddal közösen tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikusok egy XV. kerületi panelház kilencedik emeleti lakásában nyilatkoztak újságíróknak, itt László Tamás - aki egyben a kerület polgármestere - úgy fogalmazott, hogy a panelfelújítást negyedik rezsicsökkentésnek is lehet majd nevezni, köszönhetően az így elérhető energiamegtakarításnak.

A program - a Fidesz-KDNP választási győzelme esetén - akár már az idén megkezdődhet.

40%-os megtakarítás felújítással

A Fejlesztési Minisztérium még decemberben jelentette be, hogy 2014 februárjában a kormányzati ciklusokon átívelő kormányzati lakóépület-rehabilitációs programnak, a Panel programnak megkezdődik a harmadik szakasza is, melynek célja, hogy hétszázezer iparosított technológiával épült lakásból a megmaradt 380 ezret is sikerüljön felújítani, korszerűsíteni.

Mindez nemcsak a panelházakat érintené, de az alagútzsalusakat, a síkzsalusakat és a salakbetonosokat is.

A bejelentés szerint a komplex felújításokat támogatnák pénzügyileg, például a falak hőszigetelését, az ablakcserét, a gépészet felújítását, illetve a megújuló energiatermelést. A részletekről egyelőre nem lehet sokat tudni, annyit azonban igen, hogy a pályázatok által 40%-os fűtésienergia-megtakarítást kívánnak elérni.

Ez is folytatná a rezsicsökkentést

László Tamás a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kerületi önkormányzat 1400 lakás felújítását már elvégezte 14-16 centiméter vastag hőszigeteléssel, ami minimum 60%-os energiamegtakarítással ér fel.

Németh Szilárd az újpalotai lakásban élő férfi társaságában, a nagyszobában rendezett sajtóeseményen azt mondta, hogy ebben a 71 négyzetméteres távfűtéses panellakásban élők tavaly decemberig összesen 60 ezer forintot spóroltak meg a rezsicsökkentéssel.

Családi ház 65 ezer forintból?
Vannak, akik szerint nemcsak a rezsi, de a házépítés sem feltétlenül kell, hogy sokba kerüljön. Kattints ide, és nézd meg a képeket!

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy az 520 lakásos társasház tavaly augusztus 31-ig csaknem 1,5 millió forintot takarított meg, így a közös költségen albetétenként további mintegy 3 ezer forintot spórolhattak meg a lakók.

Ezt is szeretjük