33 ingatlanja van a magyar politikusnak: kíváncsi vagy, kinek?

Szombaton nyilvánosságra kerültek a politikusok 2013-as vagyonnyilatkozatai.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 2013-as vagyonnyilatkozatokat minden országgyűlési képviselő és állami tisztségviselő leadta a megadott, múlt pénteki határidőig, szombattól pedig ezek nyilvánosan is elérhetők az Országgyűlés honlapján az egyes nevek alatt.

A vagyonnyilatkozatokból arra is fény derül, a politikusok milyen ingatlanokat, illetve hányat tudhatnak a magukénak: vannak közöttük olyanok is, akiknél ez a szám a 22-t vagy éppen a 33-at is eléri.

Felcsúttól Karcagig

Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak, illetve földterületeknek Felcsúton, melyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. A miniszterelnök tavaly szeptemberben vásárolt Felcsúton egy lakóházat is, mely a telekkel együtt több mint kétezer négyzetméter.
Áder János továbbra is két ingatlan résztulajdonosa, Kövér László pedig egy szigetszentmiklósi családi ház felét tudhatja a magáénak.

Semjén Zsolt a korábbi évekhez hasonlóan két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát tüntette fel, Navracsics Tibor fideszes miniszterelnök-helyettes egy budakeszi 138 négyzetméteres lakóház felét tulajdonolja, Balog Zoltán pedig egy XIII. kerületi lakás mellett három bükkszentkereszti ingatlant sorol fel vagyonnyilatkozatában.

Martonyi János az ötszáz négyzetméteres szadai lakóháza, a XII. kerületi lakása, a két aszófői üdülője és a zebegényi lakóháza mellé 2013-ban felerészben vásárolt egy V. kerületi 113 négyzetméteres társasházi lakást is, Németh Lászlónénak pedig továbbra is három fővárosi lakásban és egy surány-pócsmegyeri üdülőben van résztulajdona.

Putyinnak építették?
A Fekete-tenger partján álló fényűző, egymilliárdos palota állítólag Vladimir Putyiné lett volna. Kattints ide, és nézd meg képeken!

Fazekas Sándornak továbbra is Karcagon van családi háza és több szántója, emellett a főváros IX. kerületében egy 47 négyzetméteres lakása, Hende Csabának pedig a főváros II. kerületi 220 négyzetméteres lakása mellett szülővárosában, Szombathelyen van egy 130 négyzetméteres lakása. Varga Mihálynak is Karcagon vannak telkei, míg a fővárosban két II. kerületi ingatlant mondhat a magáénak.

Képeken a 65 ezer forintos családi ház: már terjed az interneten az alaprajza

Nézegess képeket!

Elolvasom

Van, akinek 22 vagy éppen 33 ingatlanja is van

Pintér Sándor vagyonnyilatkozatában már 2012-ben is 22 ingatlant birtokolt, melyek között volt több száz négyzetméter feletti II. kerületi lakás, garázsok, egy siófoki ház, továbbá szántók, legelők. Ezek mellé már 2014-ben vásárolt több mint százezer négyzetméternyi szántót, legelőt és erdőt Pásztóban és Szurdokpüspökiben.

Nézd meg a pápa otthonát!
Ferenc pápa nem ott él, ahol az őt megelőző egyházfők, amivel sokak szerint példát mutathatna a gazdagoknak. Nézd meg egyszerű otthonát!

A Demokratikus Koalíció független képviselői közül Ficsor Ádám 31 ingatlant birtokol: erdőt, gyümölcsöst, gyepet, szőlőt, szántót, nádast, a legtöbbet a Tokaj melletti Mezőzomboron. A jobbikos Kiss Sándornak pedig összesen 33 ingatlana van, nagyrészt földterületek.

Van, akinek egy sincs: pártelnökök és frakcióvezetők

Rogán Antal egy lakásról nyilatkozott Budapest II. kerületében, emellett egy balatonlellei házat tudhat a magáénak, illetve Szakonyfalun egy házat és erdőt. Mesterházy Attilának nyolc ingatlanban van részesedése, Vona Gábornak pedig továbbra sincs ingatlanja.

Semjén Zsolt KDNP-elnök jelenleg is két II. kerületi lakás tulajdonosa felerészben, emellett haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője egy zuglói társasházi lakásnak, egy budakeszi zártkertnek, egy Kisnémediben található erdőnek, valamint egy 83 négyzetméteres tahitótfalui háznak a tulajdonosa.

Megdöbbentő formái vannak a luxusnak:

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője egy XIII. kerületi, 85 négyzetméteres lakás tulajdonosa, Gyurcsány Ferenc DK-elnök, független képviselő tulajdonában pedig továbbra is egy 50 négyzetméteres pápai lakás és a feleségével 2009 őszén vásárolt 267 négyzetméteres kötcsei ingatlan áll. Szabó Tímeának, a PM társelnökének változatlanul két fővárosi ingatlanban, egy 86 és egy 72 négyzetméteres társasházban van tulajdona.

Ezt is szeretjük