Pénzt adna a kormány, hogy felújítsd a lakást: ez lenne az új rezsicsökkentés?

Ilyen tervekkel folytatódhatna a rezsicsökkentés.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyszabású panelház-felújítással folytatódhat a rezsicsökkentés - mondta László Tamás fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusával, Németh Szilárddal közösen tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A politikusok egy XV. kerületi panelház kilencedik emeleti lakásában nyilatkoztak újságíróknak, itt László Tamás - aki egyben a kerület polgármestere - úgy fogalmazott, hogy a panelfelújítást negyedik rezsicsökkentésnek is lehet majd nevezni, köszönhetően az így elérhető energiamegtakarításnak.

A program - a Fidesz-KDNP választási győzelme esetén - akár már az idén megkezdődhet.

40%-os megtakarítás felújítással

A Fejlesztési Minisztérium még decemberben jelentette be, hogy 2014 februárjában a kormányzati ciklusokon átívelő kormányzati lakóépület-rehabilitációs programnak, a Panel programnak megkezdődik a harmadik szakasza is, melynek célja, hogy hétszázezer iparosított technológiával épült lakásból a megmaradt 380 ezret is sikerüljön felújítani, korszerűsíteni.

Mindez nemcsak a panelházakat érintené, de az alagútzsalusakat, a síkzsalusakat és a salakbetonosokat is.

A bejelentés szerint a komplex felújításokat támogatnák pénzügyileg, például a falak hőszigetelését, az ablakcserét, a gépészet felújítását, illetve a megújuló energiatermelést. A részletekről egyelőre nem lehet sokat tudni, annyit azonban igen, hogy a pályázatok által 40%-os fűtésienergia-megtakarítást kívánnak elérni.

Ez is folytatná a rezsicsökkentést

László Tamás a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kerületi önkormányzat 1400 lakás felújítását már elvégezte 14-16 centiméter vastag hőszigeteléssel, ami minimum 60%-os energiamegtakarítással ér fel.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Németh Szilárd az újpalotai lakásban élő férfi társaságában, a nagyszobában rendezett sajtóeseményen azt mondta, hogy ebben a 71 négyzetméteres távfűtéses panellakásban élők tavaly decemberig összesen 60 ezer forintot spóroltak meg a rezsicsökkentéssel.

Családi ház 65 ezer forintból?
Vannak, akik szerint nemcsak a rezsi, de a házépítés sem feltétlenül kell, hogy sokba kerüljön. Kattints ide, és nézd meg a képeket!

Felhívta a figyelmet emellett arra, hogy az 520 lakásos társasház tavaly augusztus 31-ig csaknem 1,5 millió forintot takarított meg, így a közös költségen albetétenként további mintegy 3 ezer forintot spórolhattak meg a lakók.

Ezt is szeretjük