Melyik szín vonzza be a vagyont az életedbe, és melyik a szerelmet? Ezeket használd a feng shui szerint

Neked mi hiányzik az életedből? Mutatjuk, melyik színt hogyan és hol használd az otthonodban!

Színek hatása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A feng shui szerint a színeknek rendkívül erős hatásuk van, és különböző pozitív energiákkal töltik fel otthonodat. Míg egyes színek képesek bevonzani a szerelmet az otthonodba, addig mások energiái a vagyont hívogatják.

A szín maga is energia, ezért a feng shui elsődleges tanácsa, hogy csakis olyan árnyalatokat vigyél be az otthonodba, amilyet kedvelsz, amire jól esik ránézni. Az otthonod a belső világod és saját, külső valóságod közti küszöb. Így segíthet megérteni, ki is vagy valójában, és segít az irányba terelni, amerre menni szeretnél a jövőben.

Ha pénzhiány lépett fel

Ha vagyoni gyarapodást szeretnél elérni, a feng shui szerint a pirosat alkalmazd az otthonodban - azonban nem mindegy, hogy ezt milyen mértékben teszed. Nagy mennyiségben használva a piros nyugtalanná, agresszívvá tehet, ezért nem ajánlott nagy felületeken, például falon használni. Ehelyett helyezd el elszórtan az egész lakásban, kisebb kiegészítőkön, mert így pénzcsalogató hatása van. A piros vázák, festmények, párnák ráadásul igen jól mutatnak.

Ha érzelmi téren van hiány

Mi más lenne a szerelemhívogató, ha nem a rózsaszín? Ezt sem szabad túlzásba vinni, különben reménytelen álmodozóvá tehet. Kis mértékben bármely árnyalatát használhatod a lakásban, igazán nőies bájt fog sugározni. Egy erős pink tapéta, de csak az egyik falra dizájnos megoldás, vagy egy halvány rózsaszín, puha szőnyeg, esetleg takaró imádnivaló lesz. Ha egy régi szerelem kínoz, párosítsd a pinket fehérrel, ami a lezárás és újrakezdés színe.

Ha a barátokat, a mély beszélgetéseket vagy a társasági életet hiányolod, akkor a narancssárga lesz a te színed. Azonban ezzel is nagyon finoman bánj, mert ha túl nagy felületen van jelen a lakásodban, akár a súlygyarapodáshoz is hozzájárulhat. Dobd fel a nappalit például egy narancssárga függönnyel, hiszen ez a szoba az otthon társasági eseményeinek helye.

Öltöztesd fel otthonod a DIEGO-ból!

A DIEGO-ban mindent megtalálsz, ami szükséges ahhoz, hogy otthonod gyönyörű és harmonikus legyen! Laminált padló, szőnyeg, padlószőnyeg, PVC, vízálló padló, tapéta, függöny és karnis - mindez egy helyen!

Promóció

Ha gyakran érzed magad stresszesnek, feszült vagy, és a pihenés, nyugalom hiányzik, zölddel borítsd be a lakásodat. Ezzel a színnel nem szabad szűkösen bánni. A feng shui szerint nagyon fontos, hogy egymás mellé a zöld legalább 3 árnyalatát is felsorakoztasd, hiszen a természetben is így jelenik meg ez a csodatévő szín. Legyen zöld a fal, a szőnyeg és a függöny is, akár a hálószobában, akár a nappaliban.

A kékre is mondják, hogy a nyugalom színe, és nem is hazudnak. Emellett pedig energiával is feltölt, és motivál, ha nehezen veszed rá magad a munkára vagy a tanulásra. Abban a helyiségben, ahol ezeket a tevékenységeket végzed, ajánlatos tehát kékre festeni a falakat. Fehérrel párosítva egyébként igazán csodás, tiszta látványt generál. A vidám sárga is rengeteg energiát ad, de élénksége miatt csak finoman bánj vele!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük