Nem kell többé folpackot venned! Többször használatos edényfedőt készíthetsz egyszerű terítőből
Környezet- és pénztárcakímélő, ráadásul eszméletlenül jól néz ki!

cover-folpakc-helyett3
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan szeretnek folpackot vagy alufóliát használni a sütőben sült ételek tárolására, hiszen így nem kell külön műanyag dobozban eltenni a hűtőbe a kész ételt. Csak ráapplikálod a tepsire, és kész is! Ez azonban nem túl környezetbarát, és egyáltalán nem pénztárcakímélő megoldás. 

Most olyan, textilből egyszerűen elkészíthető fedőt mutatunk, ami nemcsak dizájnos, de mosógépben tisztítható, és évekig használható!

Mi kell hozzá?

  • textil, ami tetszik, és kompatibilis a leggyakrabban használt edényeid méretével
  • gumiszalag, ami körbeéri a sütőedényt
  • egy csomag széles, kétrétegű ferdepánt, ami színben passzol a választott textilhez
  • biztosítótű
  • olló, tű, cérna, varrógép
folpack-helyett2

Így készítsd el

Lépésenként mutatjuk, hogy a lehető leggördülékenyebben menjen az elkészítés. A számokat a képeken is jelöltük.

Öltöztesd fel otthonod a DIEGO-ból!

A DIEGO-ban mindent megtalálsz, ami szükséges ahhoz, hogy otthonod gyönyörű és harmonikus legyen! Laminált padló, szőnyeg, padlószőnyeg, PVC, vízálló padló, tapéta, függöny és karnis - mindez egy helyen!

Promóció

  1. Terítsd le a textilt egy sima felületre, majd fejjel lefelé tedd rá az edényt. Vágd körbe annak pereme mentén az anyagot három-négy centiméter ráhagyással.
  2. Varrógép segítségével varrd a ferdepántot a textil széle köré, mintegy külső burkolatot képezve. Lassan, gondosan haladj az ívek mentén. Ha nincs varrógéped, kézzel is csinálhatod, csak egy kicsit tovább fog tartani.
  3. Még mielőtt teljesen körbevarrnád, hagyj a vége és az eleje között egy kétcentis távolságot, hogy a gumiszalagot bele tudd applikálni. 
  4. A gumi egyik végébe tűzd bele, és zárd össze a biztosítótűt. Dugd be a felvarrt ferdepánt résébe, és a tű segítségével szépen vidd körbe a szalagot a járaton. Mielőtt elvágnád a folyamat végén, mindenképp ellenőrizd az edényen, hogy mennyire kell meghúzni a gumiszalagot, hogy jó szorosan tartson! Ezután bevarrhatod a ferdepánt végét a gumival együtt.

Ezek után pedig nincs is már más dolgod, mint gyönyörködni a munkádban. Ha pedig vérszemet kapnál, nyugodtan készíts belőle többet, hiszen tálakat, tányérokat is befedhetsz vele, ha elkészíted a megfelelő méretben.

foolpack-helyett-fekvo

És mivel igen csinos kis darabok lesznek, ajándékba is bátran adhatod ezeket az edényfedőket. Valószínűleg bármely nőtársad hálás lesz érte.

Fotók: Smashed Peas and Carrots

Ezt is szeretjük