Egy fontos dolog az otthonodban, amiről nem tudod, milyen sokat számít
Borzasztóan nagy hatással van a közérzetedre ez az apróság.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősidők óta nagy szerepet játszik az ember életében a szaglás, és a minket körülvevő aromák még akkor is befolyásolják a hangulatunkat, közérzetünket, ha észre sem vesszük. Éppen ezért fontos, hogy mindig kellemes illat fogadjon az otthonodban, hiszen ez az a hely, ami a megnyugvást, a biztonságot jelenti a mindennapokban. Meg fogsz lepődni, hogy ez milyen sokat számít.

Rossz szagok, rossz közérzet

Az ösztöneid akkor is aktiválódnak a belélegzett kémiai anyagok hatására, ha a tudatoddal nem is fogod fel, hogy éppen milyen szagot érzel. Ennek az ősember életében túlélési szerepe is volt: megérezte, ha veszélyben van, ha vadállat közeleg, vagy mérgező a növény, amit étkezésre szánt volna. Ezen reflexek nagy részét máig megőriztük, és még azt is ez alapján döntjük el, hogy valakit szimpatikusnak, esetleg vonzónak találunk-e, vagy sem.

Ha kellemetlen szagot érzékelünk, az agyunk automatikusan kényelmetlennek és nemkívánatosnak ítéli meg a helyzetet és a környezetet, és minden porcikánk a szabadulásért kiált. Nem túl szerencsés, ha ezt az érzést az otthonod váltja ki, hiszen így nem fogod megtalálni a komfortérzetet azon a helyen, ahol a legjobban szükséged lenne rá.

Ahhoz, hogy a lakásban kellemes aromák fogadjanak, a rendszeres takarítás és a higiénia mellett különböző illatosítókat is bevethetsz. A Panarom térparfümök 100%-ig tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készülnek, és többféle változatban is kaphatóak.

Ezért jó, ha jó illatú a lakás

Egy kellemes illat már sokkal hívogatóbb, és ennek is evolúciós magyarázata van: a veszélytelenséget, a biztonságot, a tisztaságot jelképezi. Könnyen érezheted úgy, hogy egy számodra finom illatú szobába lépve meggyógyul a lelked, hiszen az aromaterápia is ezen az elven alapul.

Ezt is szeretjük