Milliós támogatásokat nyerhetnek a lakóközösségek: 3 hét maradt jelentkezni
Június 16-án zárul az OTP Business Társasházi Pályázata.

lakotelep-tamogatas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevesebb mint három hetük maradt a társasházaknak, hogy akár több mint egymillió forint vissza nem térítendő felújítási támogatásra pályázzanak az OTP Business-nél. Az idén 11. alkalommal meghirdetett Társasházi Pályázat 15 lakóközösséget összesen 12 millió forinttal támogat. 

A KSH május elején megjelent adatai alapján 2019 első negyedévében 3661 új lakást adtak át országosan, ami 2010 óta a legerősebb évkezdetet jelenti, míg a lakásfelújítások száma az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint várhatóan nem nő ebben az évben 2018-hoz képest: a nagyjából 4 millió lakott lakásból csupán 180 ezerben lesz jelentősebb felújítás. Részben ezért, a rekonstrukciók ösztönzésére hirdette meg idén is a lakóközösségeket vissza nem térítendő támogatással segítő pályázatát az OTP Business.

Hogyan működik a pályázat?

Az idén 11 éves kezdeményezés célja a társasházak környezetének korszerűsítése és szépítése, a közösségi élet kialakításának, illetve fenntartásának támogatása, valamint a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések ösztönzése. Az érintetteknek azonban már csak néhány hetük maradt a június 16-i határidőig, hogy a pályázat weboldalán található, egyszerűsített űrlap kitöltésével benyújtsák jelentkezésüket.

lakotelep2

A szakmai zsűri kategóriánként öt pályázatot díjaz. Emellett a nyertes pályázatokat benyújtó közös képviselők vagy lakók további 100 000 forint értékű ajándékutalványt kapnak. Egy lakóközösség több kategóriában is adhat be külön-külön pályázatot, és több célra is nyerhet támogatást egyszerre. Sőt, azon lakóközösségeknek, melyeknek korábban nem volt, és a pályázat miatt nyitnak a banknál számlacsomagot, hat hónapig számlavezetési díjat sem kell fizetniük. 

Kategóriák

  • Ezermester: energetikai és strukturális fejlesztés, zöld beruházás, üzemeltetési fejlesztés, hulladékgazdálkodás.
  • Biztonság: védelem és biztonság, akadálymentesítés, tűz- és vagyonvédelem.
  • Közösségépítés: közösségi terek, játszótér, kertrendezés, kerékpártároló.

Díjazás mindhárom kategóriában:

  • I. helyezés: 1.300.000 Ft
  • II. helyezés: 1.000.000 Ft
  • III. helyezés: 800.000 Ft
  • IV. helyezés: 600.000 Ft
  • V. helyezés: 300.000 Ft

- Több tucat lakóközösség mindennapjait könnyítette vagy szépítette meg az elmúlt évtizedben a Társasházi Pályázat országszerte - mondta Csonka Tibor, az OTP Business ügyvezető igazgatója.

- A legtöbb ilyen beruházást tapasztalataink szerint pusztán forráshiány miatt halogatják, ám a támogatásokkal rövid időn belül elérhetővé válnak a lakók által évek óta vágyott fejlesztések.

A cikk az ajánló után folytatódik

Krétafal a lakásban

Ha kedvet kaptál a lakásfelújításhoz, nézd meg ezeket a szuper krétafalötleteket. A gyerekek biztosan odáig lesznek érte, de nemcsak mutatósak a fekete falak, hanem nagyon praktikusak és kreatívak is.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük