Tízezreket spórolhatsz néhány hónap alatt: 3 egyszerű trükk, amivel csökkentheted a rezsit
Így spórolhatsz ősszel a fűtésszámlán.

osz-kave-ablak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy elmúlnak a nyári melegek, és közeledik a tél, a nappalok egyre hidegebbek és rövidebbek lesznek, és nemsoká muszáj lesz bekapcsolni a fűtést is. Ilyenkor az emberek rezsije hirtelen ugrik meg. 

Ősszel a fűtés és a világítás termeli a legkomolyabb költséget. Van azonban néhány egyszerű trükk, amivel meg lehet fogni a költségeket.

Őszi spórolási trükkök

Ugyan szeptember végén még ritkán kapcsolja be az ember a kazánt, ilyenkor érdemes elkezdeni készülni a fűtési szezonra, hogy az ne okozzon akkora érvágást. Ráadásul már ősz elején is jöhetnek hideg napok, amikor könnyű rossz döntést hozni és feleslegesen terhelni a pénztárcát. 

elektromos-futotest-no-macska-cica

Ne használj elektromos fűtőtestet!

Sokan annak érdekében, hogy ne kelljen fűteniük már az első hidegebb őszi napokon is, ilyenkor nem kapcsolják be a kazánt, hanem elektromos fűtőtesttel melegítik át a szobát. Ez az eszköz azonban elképesztően sok áramot fogyaszt, így nem érdemes vele kísérletezni. Jobb ötlet bekapcsolni a fűtést vagy felvenni egy pulóvert.

Légtelenítsd a radiátort!

Ha már fűtés, még azelőtt érdemes átvizsgáltatni az otthoni rendszert, hogy elkezdődne a fűtési szezon, egy rosszul működő kazán vagy vízköves bojler erősen meg tudja dobni a rezsit. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ilyenkor kell légteleníteni a radiátorokat, ha ugyanis a fűtőtestek nem működnek megfelelő hatékonysággal, az meglátszik a havi számlán. A radiátorok légtelenítése nem bonyolult. Egy korábbi cikkünkben részletesen is leírtuk, hogyan kell csinálni.

Tiszta radiátor, meleg lakás!

A légtelenítés után érdemes lehet a radiátort lemosni, ugyanis a fűtőtesten megülő portól csökken a hőleadó képessége, és így lassabban fűti fel a lakást. Ha a radiátor már tiszta, gondoskodj arról is, hogy semmi ne takarja le, vagy üljön a tetején, mert ez is rossz hatással lehet a teljesítményére.

A cikk az ajánló után folytatódik

Őszi dekoráció

Ha a melegérzetet nem is, a közérzetet mindenképpen javítja, ha az ember beemeli az ősz vibráló színeit a lakásba. Mutatunk néhány inspiráló dekorációs ötletet, amelyet te is kipróbálhatsz a lakásodban.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük