9 örökzöld, igénytelen sövénynövény, ami télen-nyáron takarja a kertet: gyönyörű, tömör falat képeznek

Természetes kerítésként funkcionálnak ezek a csodaszép örökzöld sövénynövények, amik egész évben zöldellnek.

örökzöld sövény nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Harsogóan zöld, pompásan tobzódó falakkal lehet körbevenni a kertet, vagy egységekre bontani sövénynövények ültetésével. Bizonyos fajtákkal nem is kell túl sokat törődni, csak hagyni, hogy nőjenek és terebélyesedjenek.

Természetesen időnként a gusztusos forma megtartása végett és a túlburjánzás ellen nem árt metszeni a kialakított zöldfalakat, hogy lehetőleg hosszú évekig díszítsék az udvart. Némely bogyós fajták még a környék madarait is a területre csábíthatják.

Sövénynövények a kertben

Az örökzöld sövények sajátossága, hogy nem hullajtják leveleiket, legalábbis nem olyan látványos formában, mint lombhullató társaik, sokkal inkább lecserélik őket. Legtöbbször csak az ültetés utáni időszakban kell jobban odafigyelni a locsolásukra, esetleg a talajuk tápoldatozására, utána már ezt minimalizálhatod, és elegendő hagyni, hogy az igénytelen, mégis csodaszép növények akár több méter magasságúra is megnőjenek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük