A 8 leggyorsabban növő, álomszép fa a kertbe, ha nem akarsz éveket várni: minden évszakban gyönyörűek

Évente több métert is nőhetnek, így akár pár nyár után nyugodtan lehet az árnyékukban hűsölni.

GettyImages-1163896390

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fák nyáron hűs árnyékot adnak, tisztítják a levegőt, és élhetőbbé tesznek minden környezetet. Segítenek, hogy a csapadékvíz ne okozzon talajeróziót, így saját kertbe ültetve a többi növény tápanyagellátását is támogatják.

A fák védelmet és élelmet nyújtanak számos madárnak és kisemlősnek. Azáltal, hogy te is fát ültetsz, magadhoz is közelebb hozhatod a természetet. Gyorsan növő fákat téve a kertbe pedig már pár nyár elteltével élvezheted az árnyékot.

A gyorsan növő fák elég gyakoriak

A legtöbb fa, amikkel parkokban találkozunk, gyorsan nő. Kertbe telepítve a természetet gyorsan közelebb hozzák, és az óvatlan tekintetektől is védenek - attól függően, hogyan helyezzük, rendezzük el őket. Mutatunk pár fát, amiknél nem kell évtizedekig várni, hogy rendesen megnőjenek.

(Képek: Getty Images, Wikipedia, Kiefer Nursery)

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük