Az 5 legolcsóbb utca Budapesten
Saját lakásra vágysz, biztonságos és szép környéken? Nézelődj a következő utcákban! Nemcsak jó, de olcsó lakásokra lelhetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fővárosban található ingatlanok alapvetően drágábbak, mint a vidéki lakások és házak. Nem lehetetlen azonban kedvező áron olyan lakáshoz jutni Budapesten, amely nemcsak kitűnő állapotban van, de nyugodt, biztonságos, és az infrastruktúra szempontjából is kedvező helyen található.

Ha van elég megtakarított pénzed, esetleg abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy hitelképesnek talál a bank, és most vennél lakást, érdemes a következő utcákban nézelődnöd.

11. kerület, Móricz Zsigmond körtér és környéke

A budai ingatlanárak alapvetően magasabbak, mint a pesti lakások ára, a gazdasági válság azonban Budával sem kivételezett. Így most a főváros ezen részein is találni olyan lakásokat, amelyeket nemcsak kedvező áron kínálnak, de környezetük is kifogástalan, és az állapotuk is elfogadható.
Ha most tervezel vásárolni, a 11. kerületben a Móricz Zsigmond körtéren és környékén mindenképpen érdemes szétnézned, hiszen az ingatlanárak itt jelenleg 250-300 ezer forintos négyzetméteráron mozognak. Egy 70 négyzetméteres nagypolgári lakáshoz tehát már 17 millió forint környékén hozzá lehet jutni - nem beszélve arról, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet kiváló alkupozíciót biztosít a vevők számára.

Megtaláltad álmaid lakását, de egyelőre egyik banktól sem kapsz hitelt? Kattints ide, és ismerj meg néhány elhallgatott trükköt, melynek segítségével javíthatsz a hitelképességeden.

3. kerület, Fő tér és környéke

Ha kitűnő panorámára és a Duna közelségére vágysz, minderre azonban nem szeretnél egy vagyont költeni, érdemes Óbudán, pontosabban a Fő tér környékén nézelődnöd. Az ingatlanok ára itt 280 és 340 ezer forint között mozog négyzetméterenként, függően az állapottól, a pontos elhelyezkedéstől és az épület életkorától. Alkura természetesen itt is lehetőség van, így egy kis szerencsével akár 14 millió forintért is találhatsz másfél-két szobás lakást.
A panoráma és a Duna közelsége mellett a környék mellett szólnak a kitűnő közlekedési lehetőségek, legyen szó tömegközlekedésről vagy gépkocsival történő utazásról.

2. kerület, Margit körút

Szintén a Duna közelségét kínálja a Margit körút, amely egyike azoknak a budai részeknek, ahol most a korábbiaknál jelentősen alacsonyabb áron vehetsz lakást. A négyzetméterárak itt 260 és 330 ezer forint között mozognak, függően természetesen a lakás állapotától, életkorától és pontos elhelyezkedésétől. A HÉV és a villamos közelsége kedvező közlekedési lehetőségeket biztosít, a Margitsziget pedig percek alatt elérhető. Tény azonban, hogy a környék kissé forgalmas, ez azonban kiváló érv arra, hogy alkudj az árból.

14. kerület, Ond vezér útja

Ha nem családi házra vágysz kis kertecskével, és a budai oldal helyett szívesebben választod Pestet, a 14. kerületben mindenképpen tanácsos szétnézned. A panellakások most egyébként is olcsók, az Ond vezér útja környékén azonban kifejezetten kedvező áron akadhatsz rá leendő otthonodra.

A kitűnő infrastruktúrával rendelkező környéken már 150-160 ezer forintért vehetsz lakást négyzetméterenként: a 40-50 négyzetméteres lakások ára 8 és 12 millió forint között mozog, ezek között akad olyan, amely erkéllyel is rendelkezik.
Mind tömegközlekedési, mind vásárlási szempontból kedvező a környék: a közelben található metró, busz, HÉV, illetve bevásárlóközpont is.

5. kerület, Kecskeméti utca

Bármennyire is meglepő, nem kell feltétlenül a külső kerületekben keresgélni ahhoz, hogy jó állapotban lévő és kedvező helyen fekvő lakásra lelj. A belváros kínálatába is érdemes belepillantanod, most ugyanis akár még itt is találhatsz kifejezetten jó áron ingatlant. Az 5. kerület felújítás alatt lévő részén, elsősorban pedig a hamarosan sétálóutcává alakuló Kecskeméti utcában és a környező mellékutcákban már négyzetméterenként 275 ezer forintért lehet lakást venni.

Mivel a környéken többnyire használt, nagypolgári jellegű lakásokat kínálnak, alkura itt is lehetőség van, arról nem is beszélve, hogy a most olcsóbban megvásárolt lakások egy-két éven belül jóval többet érnek majd, köszönhetően a városrész átalakításának.

Ha kíváncsi vagy, az említett környékeken milyen lakásokat pontosan mennyiért kínálnak, böngéssz az interneten! Kattints ide, és keresgélj a legjobb lakáskereső weboldalak egyikén!
Ezt is szeretjük