10 csodaszép párakedvelő növény, ami zöldellő oázist csinál a fürdőből: a kertészt kérdeztük, mitől lesznek a legszebbek

A fürdőben is jól érezhetik magukat a növények, csupán a megfelelőket kell választani a helyiségbe.

GettyImages-173080946

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kád, mosdókagyló, járólap és csempe: csupa-csupa hideg, rideg hatást keltő felület található a lakás azon a helyiségében, mely a mindennapi feltöltődés egyik legfőbb helyszíne.

Apró változtatásokkal, mint például növények elhelyezésével sokkal kellemesebbé, valóságos oázissá varázsolható a barátságtalan környezet. De vajon melyek azok a növények, amelyek a fürdőbe valók? Megyeri Szabolcs kertész segítségét kértük.

- A fürdőszoba az egyetlen olyan része a háznak, lakásnak, melynek a többi területtől egészen eltérő klímája van, párás, meleg, és gyakran a kisebb ablakok miatt kevésbé napos. Az ide kerülő növényeknek tolerálniuk kell tehát ezeket a körülményeket, ezért nem járható megoldás, hogy valamely véletlenszerűen kiválasztott cserepest csak úgy bevisszük a vizes helyiségbe. A fürdő klímáját eltűrő, sőt kedvelő zöldek köre szűkebb, mint a szobanövényeké, ugyanakkor ebben a csoportban sok izgalmas, szokatlan küllemű fajt találni. Erdemes tehát megismerkedni velük, de legalábbis a legszebbekkel, legérdekesebbekkel - mondta el elöljáróban gondolatait a szakértő.

10 növény a fürdőszobába

Megyeri Szabolcs tíz növényt ajánlott a fürdőszobába, és azt is elmondta, hogy milyen egyéni igényeik vannak, melyekre fontos figyelni, ha valaki dús és egészséges leveleket szeretne látni.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

34363301 1ad040d00573930d8c4686cdc3ece6fe wm
Megyeri Szabolcs
Kertész, kertészmérnök, blogger: látható a kertben tevékenykedve, amint a számítógép előtt dolgozik, illetve különböző médiafelületeken is ad interjút szakmai témákban. Emellett előadásokon is lehet vele találkozni akár élőben, akár videócsatornáját követve.
Ezt is szeretjük