Ilyenkor kell elültetni: 10 növény, ami virágba borítja majd a balkont

Ha tavaszra hagyod, nagyon bánni fogod.

ultetes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Miközben ősszel a kertek gyönyörű virágágyásai éppen pihenni készülnek, és az egynyári virágok többsége már csak magjaiban él tovább, a legelső tavaszi virágok ültetésére épp az október végi időszak az ideális. Körültekintően kell bánni velük, cserébe viszont színpompával árasztják el majd a kertet és az erkélyt.

Az első tavaszi hagymásoknak ugyanis időre van szükségük a fejlődéshez: ha tavaszra hagyod az ültetésüket, a gyökeresedés elhúzódhat, ha viszont már ősszel a földbe kerülnek, a téli hideg elmúltával képesek lesznek a virágzásra. 

Tél előtti teendők

A hagymás növényeknek alapvetően nem árt a téli hideg, a legnagyobb fagyoktól mégis jobb takarással megóvni az épp meggyökeresedett hagymákat. Ezt megteheted egy plusz földréteggel, esetleg avarral, mulccsal, szalmával. Öntözni nem kell a virágokat a hidegben, sőt, bolygatni sem érdemes őket tavaszig, maguktól is képesek megerősödni akkorra.

Ha nincs ötleted, hogy melyik virággal ültesd be a balkonládákat, vagy mit tegyél a virágágyásba, az alábbiakban mutatunk néhány remek lehetőséget. Mindegyiket beszerezheted akár egy szupermarketben is, de arra figyelj, hogy a zacskóban ne puha, beteg hagymák legyenek, csak friss és egészséges gumókat vigyél haza.

Ezt is szeretjük