Újra divatban a klasszikus karácsonyi dekorációk (x)
Valamennyien emlékszünk még, hogy mennyire vártuk a karácsonyt gyermekkorunkban. Idézzük meg újra ezt az izgalmas várakozást néhány ünnepi dísszel!

borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos színekkel, mint a piros, a zöld, az arany és az ezüst, az olyan anyagokkal, mint az üveg és a fa, illetve a klasszikus motívumokkal, mint a csillagok, gömbök, hintalovak, vonatok és télapók, pillanatok alatt elérheted a kívánt célt.

A klasszikus karácsonyi dekorációk ugyanis otthonérzetet teremtenek, látványuk melegséggel tölti el szívünket, miközben visszaröpítenek bennünket térben és időben a gyermekkorunkba.

Nosztalgikus karácsonyi dekorációk

Jól tudják ezt a tervezők is, akiknek köszönhetően újra divatba jöttek a régi, nosztalgikus karácsonyi dekorációs tárgyak, csak már többnyire újragondolt, modernizált változatban.  

dekoráció.png
Fotó: Stile Interio

Ilyenek például a régi klasszikus hógömbök, amelyek már önforgatóval is rendelkeznek, mi több, még zenélnek is, és persze bárhol jól mutatnak. Ott vannak a szintén klasszikus diótörőfigurák, amelyeknek bizony minden szeretetteljes családi otthonban ott a helyük.

A diótörő szintén sok helyen jól mutat, legyen az egy polc, ablakpárkány vagy lerakóasztal, de megállja a helyét a karácsonyfán is, sőt ma már gyertyaformába is öntik - bár az jó kérdés, hogy ki az, akinek lenne szíve elégetni ezeket - ami mutatós lehet az ünnepi asztalon is. Ha igazán ütős, de mégis nosztalgikus dekorációra vágysz, szerezz be néhány darabot kisebb-nagyobb méretben és különböző színekben belőle, majd tedd őket egy-egy üvegbúra alá, ami így akár a terített asztal központi eleme is lehet. Rendezz melléjük fenyőfaágat, diót, almát és akár mécseseket. Bámulatos lesz az összkép!

diótörő.png
Fotó: Stile Interio

És akkor még nem ejtettünk szót a fiúk és férfiak kedvenc játékáról, a kisvonatról, ami amellett, hogy jó szórakozást nyújt az egész családnak, még kellemes hangulatot is kölcsönöz a karácsonyi enteriőrnek. Ezért a legjobb, amit tehetsz, ha a karácsonyfa köré építitek fel a pályát, így egy igazán meghitt környezetben játszhat együtt vele a család. Természetesen, ha nincs gyerek a családban, vagy nem szeretnél egy egész szettre beruházni, akkor sem kell lemondanod a kisvonatokról, hiszen a kocsikat külön-külön is beszerezheted, amelyek nagyon jól mutatnak otthonod bármely szegletében az ünnepek alatt.

kisvonat.png
Fotó: Stile Interio

A hagyományos karácsonyi díszek tehát soha nem mennek ki a divatból, és egyaránt beilleszthetők az elegáns, klasszikus, rusztikus vagy akár modern stílusú karácsonyi dekorációk közé is. Gondolj rájuk befektetésként, amelyek helyett soha nem kell majd újakat venned, mi több, talán még az unokáid is szívesen nézegetik majd őket a jövőben, a saját otthonukban, miután felnőttek.

További klasszikus dekorációkért és más karácsonyi termékekért látogass el a Stile Interio oldalára!

(Képek forrása: Stile Interio)

Ezt is szeretjük