Ki ne dobd a régi szánkót - 5 karácsonyi ötlet, ami elképesztően feldobja az otthonod
Ki mondta, hogy egy kiselejtezett, ócska szánkóból nem lehet gyönyörű karácsonyi dekorációt készíteni?

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeretni valóak azok az ötletek, amelyek a régi, kidobásra ítélt tárgyak megmentését, valamint újrahasznosítását szolgálják, hiszen amellett, hogy költséghatékony megoldást jelentenek, a környezetvédelemre is pozitív hatással vannak.

Bizonyos anyagok újrahasznosításával csökkentheted a környezetedben felhalmozódó szemetet. Például egy pincében porosodó, kiszuperált szánkó számtalan formában születhet újjá, csodás dolgokat kreálhatsz belőle karácsony táján. Mutatjuk a legjobb megoldásokat és azt, hogyan tudod otthon elkészíteni!

Régi szánkó felújítása

A tél végén a ródlik bekerülnek a garázsba, a pincébe vagy padlásra, az idő múlásával a vastalpat és a faszerkezetet kikezdi az elmúlás - főként, ha közben a gyerekek is felnőnek. A repedezett, eltört léceket érdemes kicserélni és kezelni, nehogy kifogjon rajtuk a nedvesség. A kültéri, hideg időnek kitett fafelületet polírozás után érdemes impregnáló alapozóval kezelni, amit ecsettel tudsz felhordani a felületre. Ennek jól bele kell szívódnia a fába, majd 24 órás száradás után pingálhatod különböző színűre a léceket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Legyél te is a Föld Bajnoka! Vegyél részt az E.ON tudatos kihívásában izgalmas nyereményekért!

Az E.ON által szervezett Föld Bajnokai kihívás célja, hogy megmutassa, apró lépésekkel, közös erővel is sokat tehetünk bolygónk megmentéséért.

Mit kell tenned, hogy részt vegyél a kihívásban?

- Látogass el az eon.hu/egyutt oldalára, nézd meg az aktuális kihívások listáját, és a jelentkezés feltételeit.

- Hat témakör, témánként több kihívás. Rendszeresen érkeznek új fenntarthatósági témákkal, és új feladatokkal, melyek közül legalább egyet kell teljesítened.

- Nyerhetsz Vegital Silver Digital növényi ital készítő gépet, és érdemes több feladatot teljesíteni, hiszen négy, különböző kihívás területről elvégzett feladat esetén részt veszel a fődíjért szóló sorsoláson, ahol egy HECHT EQUIS WHITE  elektromos robogót sorsolnak ki!

#földbajnokai

További részletekért kattints!

Promóció

A faléceket néhány lazúr- vagy zománcfestékkel is újjáélesztheted: ezek nem fedik el teljesen a fát, csak finoman színezik a felületet, és kiemelik a fa természetes szépségét, emellett védik a szerkezetet a víztől, kopástól és karcolódástól. A lazúrfestéket a fa szálirányában érdemes óvatosan felkenni ecsettel, ha azonban zománcfestéket választasz, azt hengerezéssel tudod felvinni egy vagy két rétegben. Várj 24-36 órát a száradásig.

Ajtódísz szánkóból

A vintage stílus idén sem megy ki a divatból, a gyönyörű, fehér, art decós elemek és egyszínű hozzávalók kiegyensúlyozottá és hangulatossá teszik az otthonod. A szánkóból ilyen módon ajtódíszt készíthetsz: a fehérre festett léceket száradás után színben hozzá passzoló fenyőkoszorúval díszítheted. A még nagyobb hatás kedvéért pedig egy kis karácsonyfát vagy egy ülőalkalmatosságot is helyezhetsz mellé, így a szomszédok tuti elámulnak a látványon!

2

Szánkót a falra?

A szánkó karácsonyi fali dekorációként is megállja a helyét, a kandalló fölé vagy egy nagyobb, üres felületre helyezve a lakás dísze lehet: pár fenyőággal díszítheted, és karácsonyi feliratot is pingálhatsz rá.

9d5b69b3bc7c73bfb3439f5840479d08

Virágtartó

A szánkó színe harmonizáljon a virágtartó vagy cserépedény színével, amibe téli virágokat ültethetsz, de pár fenyőágat is tehetsz bele, amit masnival vagy gömbökkel, festett tobozokkal díszíthetsz.

1

 Szánkóra hóembert

A gyerekekkel igazi mulatság a festés, a szánkóra bármilyen aranyos, téli figurát tudtok rajzolni. A hóember például remek választás, a végeredmény pedig a gyerkőcök szobájában is helyet kaphat.

db02eeb3947e37f6b119779b847ce694

Adventi koszurú a szánkón?

Ugye neked sem jutott még eszedbe, hogy az adventi koszorút egy kiszuperált szánkóra rögzítsd? Gyertyák nélkül függőlegesen, gyertyákkal vízszintesen is állíthatod. Amilyen színű a koszorúd, olyan színnel fesd le a szánkót is, így a hatás sokkal erőteljesebb és különlegesebb lesz. Ha marad egy kis hely a felületen, akár az ajándékok is helyet kaphatnak rajta a fa alatt.

vagva

Gyönyörű adventi koszorúk, házilag

A boltok külön üzletágat fejlesztettek ki az adventi koszorúk köré, hogy irreálisan drágán kínálják az amúgy pénzért nem megvásárolható, meghitt hangulatot: ezeket a koszorúkat azonban házilag is elkészítheted, amitől sokkal személyesebb, ezáltal bensőségesebb hangulatot árasztanak majd.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary, Pinterest

Ezt is szeretjük