Ezt az egy dolgot mindig magammal viszem
Interjú Mautner Zsófia gasztrobloggerrel
Nem is gondolnád, mi az, amit nem tud soha nélkülözni. (x)

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

- Évekig diplomataként dolgoztál, és nagyot váltottál a Chili&Vanília bloggal. Ma már szakácskönyveid vannak, és főzőműsort vezetsz. Mikor alakult ki nálad a főzés szeretete?

- Főzős családban nőttem fel, úgyhogy volt honnan örökölni a gasztronómia szeretetét. Egyetem után egy évig New York-ban éltem, ahol óriási hatással volt rám az ottani kulturális és kulináris sokszínűség, azt hiszem, ott kattantam át annyira, hogy ez a szenvedély végül is egy új hivatásba sodort. Előtte és utána is sokat éltem külföldön, és mindenhonnan magammal hoztam az életembe, a lelkembe és a konyhámba is valami meghatározót, ami a mai ízlésemet és értékrendemet formálta.

- Külföldön biztos sok új barátot is szereztél. Velük hogyan tartod a kapcsolatot?

- Van egy nagyon különleges, tízfős nemzetközi baráti köröm, igazi multikulti társaság. Tizenöt éve, minden egyes május elsején találkozunk, valahol a világban. Egyetemistaként még hátizsákkal utaztunk, és diákszállásokon laktunk, ma már általában vízparti házat bérelünk, és ott töltünk el pár napot együtt.

Évről-évre egyre hihetetlenebbnek tűnik számomra, hogy ez a tizenöt éves barátság még mindig töretlenül tart. Pedig a külföldön kötött barátságok leggyakrabban időszakosak, néhány nyarat megérnek, aztán megy mindenki a saját útján. Bennünket mégis valami rendkívüli, különleges és szoros kötelék fűz egymáshoz. A nagy találkozókra csak évente egyszer kerül sor, de ha évközben valamelyikünk a másik városában jár, legalább egy kávéra biztos, hogy összefutunk.

- Hogyan, mivel töltötök egy ilyen baráti hétvégét?

- A tér és az idő ezeknél a találkozóknál teljesen irreleváns, mindegy, hogy melyik országban, milyen vízparton vagyunk, Az évek során az én emlékeimben is teljesen összemosódtak a helyszínek, a sztorik és a kulisszák, egyedül a személyek és a hangulatok állandóak. A kirándulásokat már feladtuk, mert rájöttünk, hogy sokkal többet adnak az önfeledt, órákon át tartó kávézások a teraszon, a késő esti közös főzések és a hosszú beszélgetések, amelyek alatt egyévnyi barátságot kell bepótolni. Egy csésze kávé mellett mindig pont ott tudjuk folytatni, ahol előző évben abbahagytuk.

- Ők is beszállnak a főzésbe?

- Szerintük igen, bár ez leginkább az én szórakoztatásomban merül ki. Azért van némi munkamegosztás, a reggeli kávéfőzés és az esti borozás előkészítése mindig a fiúk hatásköre. Mondjuk, amióta viszem magammal nyaralásokra a kapszulás kávégépemet, azóta ez nem túl megterhelő feladat. Naponta tizenkét-tizenöt főre főzni nagy munka, de imádom, mert olyan jó közben is együtt lenni. Ezek a pillanatok az életem legszebbjei közé tartoznak, sokszor eszembe jutnak.

- Van valami olyan specialitásod, amit mindig kérnek tőled?

- Egyszer, itt Magyarországon megkóstoltattam velük a csúsztatott palacsintát, ami akkora sikert aratott, hogy azóta minden évben kell sütnöm.

- Mi az, amit feltétlenül magaddal viszel egy ilyen hétvégére?

- Ha olyan helyen találkozunk, ahová autóval tudok menni, akkor mindig elviszem magammal a Nespresso kávégépemet, meg rengeteg különböző kávékapszulát. Ezen kívül a miniatűr fűszerkészletemet, hogy bármit tudjak főzni, bárhol is vagyunk a világon.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2477174&banner=2477468&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Blog.hu ajánló