Így duplázd meg a fizetésed!

8 kipróbált feng shui tipp

Bármennyire spórolsz, sehogy sem jössz ki a pénzből? Akkor itt az ideje más eszközökhöz nyúlnod!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hiába dolgozol egész nap, túlórázol, és vállalsz másodállást: ha rossz energiák vesznek körül, vajmi kevés az esélyed a sikerre. Ha viszont elűzöd a negatív energiát, és megteszel mindent annak érdekében, hogy a chi, azaz a pozitív energia szabadon áramolhasson a lakás pénzügyekkel kapcsolatos részén, javulásra számíthatsz az anyagi helyzetedet illetően.

A következőkben megtudhatod, hogyan használd a feng shuit úgy, hogy annak hatása hamarosan a pénztárcádon is érződjön!

Tisztítsd meg a gazdagság területét!

Elsőként keresd meg, hogy a lakásod mely része áll kapcsolatban a pénzügyek területével. Ha a báguá térképet veszed alapul, akkor ezt a területet a bejáratnak háttal állva, a lakás bal oldalának túlsó végében találod.
Második lépésként tegyél alaposan rendet itt: minden olyan tárgytól szabadulj meg, amit nem használsz, vagy nem kedvelsz, beleértve azokat is, amelyek csorbák, vagy már nem működnek. Ezután takarítsd ki alaposan a helyiséget, és szellőztess ki. Erre mind azért van szükség, hogy a negatív energiát elűzd, és friss chi-vel tölthesd meg a teret.

Hogy a tértisztítás valóban eredményes legyen, érdemes egy gyertyát is gyújtanod a munka végeztével, valamint citrom-, rózsa- vagy levendulaolajat párologtatnod. A kellemes illatok és a gyertya helyreállítják a helyiség rezgéseit.

Akvárium, szobanövények, csobogó

A gazdagság területén az ősi elemek közül a fa a domináns, ezért érdemes a helyiséget ennek megfelelően kialakítanod. Az egészséges, kerek levelű szobanövények nagyon jó helyen vannak itt, hiszen a levelek a pénz, maga a szépen fejlődő növény pedig a hízó vagyon szimbóluma.

A növények mellett a fából készült bútorok is hasznosak a gazdagság területén, ügyelj azonban arra, hogy ne legyenek túlsúlyban.
A fa elemmel rendelkező területet a leginkább vízzel tudod erősíteni. Az anyagi helyzeted javítása érdekében célszerű egy szobaszökőkutat vagy akváriumot beszerezned, és a lakás ezen területén tartanod. A folyó víz mozgásba hozza a pénzt, ha viszont túl sok van belőle, könnyen el is moshatja a megszerzett vagyont, ezért a mértékletességre ebben az esetben is ügyelj.

Jó, ha tudod!
Ha akváriumot választasz az anyagi helyzeted javítása érdekében, akkor lehetőleg nyolc aranyhalat és egy fekete halacskát tarts benne, ezek ugyanis a bőséget és a védelmet szimbolizálják.

Ne feledkezz meg a színekről sem!

A feng shui szerint minden területnek megvan a maga domináns eleme, ennek megfelelően pedig a színe is. A lakásodnak a pénzügyekkel kapcsolatos részén elsősorban a bíbort, a zöldet és a pirosat célszerű használnod, ezek ugyanis mind erősítik a területet, és ezzel hatással lehetnek az anyagi javak gyarapodására.
Mint ahogy az anyagok, úgy a színek tekintetében sem szabad túlzásokba esned!

A cél érdekében egyáltalán nem szükséges átfesteni a falakat, illetve felszedni a szőnyeget: elég egy-egy zöld vagy bíbor díszpárna is, esetleg egy takaró vagy néhány színes gyertya.

A színek használatakor törekedj arra, hogy ne csak jelen legyenek a területen, de harmonizáljanak is a szobában található árnyalatokkal.

Plusz öt tárgy, ami gazdaggá tehet
  • Érdemes némi aprópénzt tartanod a gazdagság területén, lehetőleg egy kis piros terítőn vagy egy fadobozban.
  • Minden mozgó tárgy jól jön itt, ami a folyamatot, a mozgást jelképezi. Ahogy a víz, úgy a szélcsengők is hasznosak lehetnek ezen a területen, de sokat segíthet az is, ha a nehéz függönyöket könnyű esésű, átlátszó anyagúakra cseréled.
  • Minden olyan tárggyal erősítheted a gazdagság területét, amely a bőséggel azonosítható, kezdve az ékszerektől az egyéb értéktárgyakig - a befizetetlen csekkeket viszont ne itt tartsd!
  • Tarts ezen a területen olyan fotókat, képeket, amelyek a vágyaidat szimbolizálják.
  • Egy fából készült teknőst is elhelyezhetsz a lakásod ezen részén, a teknős ugyanis minden területet képes erősíteni.
Ezt is szeretjük