Így kell lefagyasztani a kenyeret: 7 dolog, amivel megteheted, úgy is finom marad

Nem is hinnéd, mi mindent lehet lefagyasztani.

Mit lehet lefagyasztani?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsokat, zöldségeket vagy éppen bogyós gyümölcsöket szinte mindenki tesz a fagyasztóba, számos olyan élelmiszer létezik azonban, melynek fagyasztása kapcsán sokan szkeptikusak. Ilyen a kenyér is, amiről nehéz elhinni, hogy utána is ugyanolyan finom és gusztusos marad, pedig így igaz, csakúgy, mint a következő ételek esetében is: nézd meg a képeket!

A kenyeret bátran lefagyaszthatod, kiolvasztás után ugyanúgy fogyasztható, ha azonban szeretnéd, hogy a lehető legfinomabb maradjon, egy fontos szabályt érdemes betartanod: lehetőleg még frissen fagyaszd le, és nagyon figyelj a csomagolására is, minél szorosabban tekerj köré folpackot, és nejlonzacskóba is minél légmentesebben zárd.

Bár az egész tojást héjában nem tanácsos fagyasztani, mint ahogy a főtt tojásnak sem lesz éppen gusztusos az állaga, ha megteszed, a nyers tojásfehérjét bátran lefagyaszthatod: kattints ide, és pontos útmutatót is kapsz hozzá.

A vaj zsíros állaga révén szintén alkalmas a fagyasztásra, csakúgy, mint a túró, nem árt azonban tudni, hogy utóbbinak kissé változik az állaga felengedés után, ha azonban vaj- vagy túrótartalmú szendvicskrémeket fagyasztasz le, nem kell aggódnod.

Érdemes lefagyasztani az olajos magvakat is, túl értékesek ugyanis ahhoz, hogy kidobd, így azonban elejét veheted annak, hogy megavasodjanak.

A lisztet is érdemes lefagyasztani, ami különösen igaz a teljes kiőrlésű változatra, mely némileg gyorsabban képes megromlani. Lefagyasztva azonban hosszú hónapokkal kitolhatod az eltarthatósági idejét.

Nem véletlenül lehet annyi készételt kapni fagyasztva, sokkal egészségesebb azonban, ha magad készíted és fagyasztod le. Szerencsére ezt nagyon sok mindennel megteheted, legyen szó főzelékről, húsokról, levesről vagy éppen a híres magyar káposztás ételekről.

A készen kapható leveles tészta révén szinte mindenki tudja, hogy azt lehet fagyasztani, ugyanezt megteheted azonban a már kész süteményekkel is, alkalmasak rá például a vajas tészták, a linzerek és a piskóta is. Ebben az esetben is - csakúgy, mint az eddigiekben - ügyelj a nagyon gondos csomagolásra.

Ezeket viszont semmiképpen se fagyaszd le!

Bizonyos ételek esetében komoly minőségromláshoz vezet a lefagyasztás. Nézd meg a képeket!

Ezt a 7 ételt soha ne tedd a fagyasztóba: utána dobhatod ki őket

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük