WC-papírok, amik igen gyorsan dugulást okoznak: mit nézz, hogy ne kelljen vízvezetékszerelőt hívni?
Egyáltalán nem mindegy, milyen WC-papírt szerzel be otthonra.

wc-papir-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A WC sok minden miatt eldugulhat, de az eldugulás egyik leggyakoribb oka a WC-papír. Még csak nem is kell belőle kifejezetten sokat használni, hogy gondot okozzon, ugyanis nem csak a mennyiség számít.

Egyes WC-papírok például lassabban bomlanak le, mint mások, ezek könnyen megakadhatnak a WC lefolyójában - különösen igaz ez akkor, ha a vízvezetékrendszer régi, esetleg vízköves. A megakadt papír pedig idővel méretes dugulássá nőheti ki magát.

Milyen a jó WC-papír?

Az a jó WC-papír, amely hamar lebomlik a vízben. Ezt könnyű tesztelni akár otthon is, elég beáztatni néhány kockányi papírt 10-15 percre, azután megnézni, mennyire maradt egyben, amelyik még keverés hatására sem kezd foszlani, szinte biztos, hogy dugulást tud okozni.

wc-papir

Nem meglepő, de a háromrétegű papírok jó része lassabban bomlik le, míg az egyrétegűek még akkor is gyorsabban foszlanak el, ha az ember többet használ belőlük. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a jó WC-papírnak rendelkeznie kell némi "szakítószilárdsággal," hogy kényelmes legyen a használata.

A kétrétegű papírok jelentik a tökéletes kompromisszumot. Egyrészről puhábbak és masszívabbak, mint az egyrétegűek, másrészről többségükben elég gyorsan elfoszlanak a vízben ahhoz, hogy ne okozzanak galibát a csővezetékrendszerben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Régi vagy kacskaringós vízvezetékrendszerekkel rendelkező otthonok esetében érdemes lehet lemondani a háromrétegű WC-papírról, ez ugyanis hosszú távon komoly problémákat idézhet elő. Amennyiben mégis a kényelem kerekedik felül, fontos odafigyelni rá, hogy az ember öblítés közben megfelelő mennyiségű vizet használjon, így ugyanis a mechanikai nyomás segít a papírnak bomlani.

Vicces WC-kefe-tartók

A WC-kefe a mosdó legkevésbé esztétikus tárgya, legalábbis könnyű ezt hinni, azonban az alábbi példák mutatják, hogy ez is tud stílusos, mutatós vagy akár vicces is lenni.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük