A legmakacsabb vízkő is eltűnik a vécékagylóból: egyszerű, de hatásos trükkök
Ragyogóan tiszta lesz a vécékagyló néhány házi praktikától.

wc-tisztitas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kemény víz gyorsan felhalmozódik a vécékagylókban. Idővel pedig a vízkő csúnya foltokat hagy maga után. Sajnos ez nem éppen szép látvány, emiatt az ember higiéniaérzete rögtön csökken. Ha pedig vendégek érkeznek, az akár kínos pillanatokat is okozhat.

A makacs vízkő legnagyobb átka, hogy nagyon nehéz eltávolítani, sokszor még a boltokban kapható csodaszerekkel sem megy sokra az ember. Azonban léteznek házi praktikák, melyek bevetésével a vécé olyan tisztává válhat, mint új korában.

Trükkök a vízkő ellen

A szódabikarbóna és a borecet rendkívül hasznos szerek, még a vécékagyló tisztítására is felhasználhatod őket. Önts a vécébe 2,5 deciliter borecetet, a kefével jól súrold át a területet, majd miután végeztél, egy percig hagyd hatni a szert.

Most jöhet a szódabikarbóna, melyből önts bele nagyjából egy csészényi mennyiséget, végül ismét önts egy kis borecetet rá. Hagyd, hogy a két szer reakcióba lépjen egymással, majd tíz perc eltelte után a kefével próbáld meg a vízköves részeket leszedni.

szódabikarbóna

A szódabikarbónát bóraxszal is helyettesítheted. Önts körülbelül 60 grammnyi bóraxot a vécécsészébe, majd súrold át jól a kefével. Ezután önts 2,5 deciliter borecetet a kagylóba, majd hagyd hatni 20 percig a két szert. A végén próbáld meg a kefével leszedni a vízkövet.

A legmakacsabb szennyeződésekre

Ha nagyon makacs szennyeződéssel van dolgod, akkor próbálj meg a bóraxból pasztaszerű anyagot készíteni. Ezt úgy éred el a legegyszerűbben, hogy a 60 grammnyi bóraxhoz adsz egy nagyon kevés borecetet. A lényeg, hogy sűrű pasztát készíts, miután pedig készen vagy, azonnal vidd fel a makacs, vízköves részekre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Hagyd a pasztát hatni nagyjából 15-20 percig, utána pedig szedd le a vécécsészéről. Jó trükk, ha súrolókefét használsz. Akár még egy nedves csiszolópapírt is bevethetsz súrolóeszközként, viszont arra vigyázz, hogy extra finom szemcséjű legyen a papír, nehogy karcokat ejts a porcelánon.

A legfontosabb pedig, hogy sűrűn tisztítsd a vécédet, ezzel megelőzheted, hogy csúnyább és makacsabb szennyeződések alakuljanak ki. Ha kipucolod a vécét, jó, ha bevetsz egy kis bóraxot vagy éppen szódabikarbónát, és nem csak általános fertőtlenítő szereket használsz. Azonban minden tisztításnál ügyelj arra, hogy legyen rajtad kesztyű, ami védi a bőrödet!

Ezt is szeretjük