Gyönyörű nyári virágok, amiket nem lehet kiirtani: 3 növény, ami mindent kibír
Az extrém időjárás, a kánikula sem árt ezeknek a nyári virágoknak.

bazsarozsa
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt években többször találkozhatott az egyszeri hobbikertész extrém időjárással. Idén például olyan koránra tolódott az orgonavirágzás, hogy anyák napjára alig maradt pár virág, azok is borzasztó hamar megbarnultak.

Vannak azonban olyan kerti virágok, melyeket nem kell félteni a szárazságtól vagy a melegtől. Igénytelen, sokat tűrő természetük miatt nem véletlenül virulnak hosszú ideje a kertekben. Ezekből gyűjtöttük össze a három legszebb virágot, mely színpompásságával élettel telivé teszi majd az udvart minden évben.

Varjúháj

Ez a növény pozsgás lévén jól tűri a szárazságot, így akkor sincs különösebb baj, ha több napon át nem esik, és nem locsolod. Szereti a sok napfényt, és még virágzik is nyár vége felé.

varjuhaj-rozsaszin

A Magyarországon őshonos fajtái évelők, sőt, több fajuk örökzöld - például a hatsoros varjúháj, mely július-augusztusban hozza napsárga virágait. Kertekben a leggyakoribb az úgynevezett pompás varjúháj, mely rózsaszín-lila virágaival igazi dísze minden udvarnak, és egészen októberig virul.

bazsarozsa

Bazsarózsa és pünkösdi rózsa

A rózsákhoz ugyan nincs semmi köze, de a bazsarózsa is meglepően jól tűri a különböző időjárási viszonyokat. Egész jól elvan szárazságban, és az igazán kemény telek sem rendítik meg. Egyetlen dolgot nem szeret, ha átültetik, ilyenkor hosszú időn át nem hoz újra virágot. Egyik legismertebb fajtája, a pünkösdi rózsa jellemzően pünkösd környékén nyílik, de más fajtái tavasz közepétől néha egészen őszig is díszítik meseszép virágaikkal a kerteket.

arnyekliliom

Árnyékliliom

Nevéhez híven ez a növény jól elvan az árnyékos helyeken is, és alig igényel törődést, cserébe viszont egész nyáron gyönyörű, mert széles levelei legalább olyan látványosak, mint fehér-lila virágai. Ez a növény a szárazságot is jól tűri, bár a hosszan tartó aszály idején igényel egy kis öntözést. Betegségekre nem érzékeny, és a fagyos teleket is könnyen átvészeli.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szárazságtűrő növények a balkonra is

Nem csak a kertet, a teraszt vagy a balkont is be lehet népesíteni olyan virágokkal, melyek nem igényelnek sok törődét, és jól viselik a szélsőséges körülményeket is. Ilyenekből készítettünk egy kis válogatást.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük