Fűtés nélkül is melegebb lehet a lakás: ezt a módszert mindenképp próbáld ki!

Ügyes trükkök és módszerek, hogy melegebbnek érezd otthonod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűtés intenzitásán túl több tényező is befolyásolja, mennyire érzed melegnek otthonodat, a szigetelés például kiemelkedő fontosságú, hiszen, ha a hő jelentős része kiszökik a lakásból, hiába fogyasztasz el jelentős mennyiségű energiát a termelésére.

Nem is hinnéd, mennyit segíthet a falvédő, ágytakaró

A jobb szigetelést, ha egyelőre csak rövid távú megoldásokban van lehetőséged gondolkodni, egyszerű és pénztárcakímélő módszerekkel is elősegítheted, melyekkel, főként, ha együttesen alkalmazod őket, a fűtésszámla jelentős hányadát megtakaríthatod.

A szigetelőcsíktól a hővisszaverő fóliáig

Azt, hogy a lakásból kiszökjön a meleg, több módon is megakadályozhatod, sokat segít például, ha hőszigetelő fóliát ragasztasz az ablakra - itt megmutatjuk, hogyan csináld -, de spórolhatsz szigetelőcsík felragasztásával - így csináld - vagy a hasonló funkciót betöltő huzatfogó párnák alkalmazásával is - mutatunk néhány bájos verziót.

Szintén hatékony megoldást jelent a hővisszaverő fólia, mely a radiátor mögé ragasztva segít visszaverni a hőt a szoba felé, megakadályozva, hogy az utcát fűtsd. Ha kíváncsi vagy, hogyan teheted fel egyszerűen, kattints ide!

Szőnyegek, függönyök

Mindemellett a különféle lakástextilek is segíthetnek a spórolásban, a padló szigeteléséhez például hasznát veheted egy vastagabb szőnyegnek - ha vannak szőnyegeid, és nyáron nem is teríted le őket, télen mindenképp tedd meg -, csakúgy, mint ahogy az ablak tekintetében egy sűrű szövésű sötétítőfüggönynek.

Fontos azonban, hogy a függönyt sohase lógasd a radiátor elé, illetve fölé úgy, hogy a meleg ne a szoba felé áramoljon, hanem a függöny alá. Ha kell, fogasd hátrébb kissé a függönyt, például egy dekoratív szalag segítségével, melynek végeit kétoldalt a falhoz rögzíted.

Negyedével csökkentheted a rezsit: 9 olcsó módszer a lakás szigetelésére

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy módszer, amit még próbálj ki!

Attól is javulhat a hőérzeted, ha falvédőt használsz - nem véletlenül számít az egyik leginkább hagyományos módszernek -, a falak felruházása mellett azonban a bútorokét és érdemes kipróbálnod: használj vastagabb plédeket, ágytakarót, és terítsd le velük a foteleket vagy épp a kanapét, így a bútorok lehűlésének mértékét is csökkentheted, nem beszélve arról, hogy számodra is kellemesebb lesz a puha, meleg anyagra dőlni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük