Fűtés nélkül is melegebb lehet a lakás: ezt a módszert mindenképp próbáld ki!

Ügyes trükkök és módszerek, hogy melegebbnek érezd otthonod.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűtés intenzitásán túl több tényező is befolyásolja, mennyire érzed melegnek otthonodat, a szigetelés például kiemelkedő fontosságú, hiszen, ha a hő jelentős része kiszökik a lakásból, hiába fogyasztasz el jelentős mennyiségű energiát a termelésére.

Nem is hinnéd, mennyit segíthet a falvédő, ágytakaró

A jobb szigetelést, ha egyelőre csak rövid távú megoldásokban van lehetőséged gondolkodni, egyszerű és pénztárcakímélő módszerekkel is elősegítheted, melyekkel, főként, ha együttesen alkalmazod őket, a fűtésszámla jelentős hányadát megtakaríthatod.

A szigetelőcsíktól a hővisszaverő fóliáig

Azt, hogy a lakásból kiszökjön a meleg, több módon is megakadályozhatod, sokat segít például, ha hőszigetelő fóliát ragasztasz az ablakra - itt megmutatjuk, hogyan csináld -, de spórolhatsz szigetelőcsík felragasztásával - így csináld - vagy a hasonló funkciót betöltő huzatfogó párnák alkalmazásával is - mutatunk néhány bájos verziót.

Szintén hatékony megoldást jelent a hővisszaverő fólia, mely a radiátor mögé ragasztva segít visszaverni a hőt a szoba felé, megakadályozva, hogy az utcát fűtsd. Ha kíváncsi vagy, hogyan teheted fel egyszerűen, kattints ide!

Szőnyegek, függönyök

Mindemellett a különféle lakástextilek is segíthetnek a spórolásban, a padló szigeteléséhez például hasznát veheted egy vastagabb szőnyegnek - ha vannak szőnyegeid, és nyáron nem is teríted le őket, télen mindenképp tedd meg -, csakúgy, mint ahogy az ablak tekintetében egy sűrű szövésű sötétítőfüggönynek.

Fontos azonban, hogy a függönyt sohase lógasd a radiátor elé, illetve fölé úgy, hogy a meleg ne a szoba felé áramoljon, hanem a függöny alá. Ha kell, fogasd hátrébb kissé a függönyt, például egy dekoratív szalag segítségével, melynek végeit kétoldalt a falhoz rögzíted.

Negyedével csökkentheted a rezsit: 9 olcsó módszer a lakás szigetelésére

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy módszer, amit még próbálj ki!

Attól is javulhat a hőérzeted, ha falvédőt használsz - nem véletlenül számít az egyik leginkább hagyományos módszernek -, a falak felruházása mellett azonban a bútorokét és érdemes kipróbálnod: használj vastagabb plédeket, ágytakarót, és terítsd le velük a foteleket vagy épp a kanapét, így a bútorok lehűlésének mértékét is csökkentheted, nem beszélve arról, hogy számodra is kellemesebb lesz a puha, meleg anyagra dőlni.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük