4 keskeny mosogatógép 80 ezer forint alatt
Nem egy teszt bizonyította már, hogy mosogatni sokkal kifizetődőbb mosogatógéppel. A következő négy készülék ráadásul még kicsi is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az apró garzonok tulajdonosai többnyire tisztában vannak azzal, hogy lehetőségeik igencsak korlátozottak, ha lakberendezésről van szó.

A lehető legkevesebb bútorral tervezhetnek, ráadásul mindenből a legkisebbre van szükség. Így az olyan extrákról, mint a franciaágy, a hatalmas gardrób, a többrészes szekrénysor, nem igazán álmodozhatnak.

A mosogatógép azonban kivétel, köszönhetően a gyártóknak, akik ma már az aprócska lakások tulajdonosaira is gondolnak. Íme, három tökéletes kis szerkezet, ami a legkisebb garzonban is elfér!

Nemcsak karcsú, de tökéletesen is dolgozik: Candy CSF 4575

A CANDY-csoport a mosogatógépei tervezésénél maximálisan figyelembe veszi a kényelmes használatot, a környezetkímélési szempontokat, az alacsony energiafogyasztást és az esztétikus küllemet. Termékei nem véletlenül keresettek, hiszen a kifogástalan minőség mellett az árak sem az egekben járnak. A Candy CSF 4575 különösen figyelemreméltó: mosogatási teljesítménye kiváló, a lehető legkevesebb vizet és energiát használja fel a mosogatás során, így, ha teljesen megrakod, spórolhatsz is vele.

Mosogatógép-kosarát úgy alakították ki, hogy könnyen, kényelmesen elhelyezhesd benne a nagyobb edényeket is. Külön higiénikus programmal is rendelkezik, mely 75°C-os mosogatással is tökéletes eredményt biztosít.

Ára: 64 900 forint.*

Tippek, melyekkel spórolhatsz a vásárláson
Jelentősen kedvezőbb áron juthatsz mosogatógéphez, ha szépséghibás vagy a szállításnál megsérült készüléket veszel. Ezeket akár 50%-kal is alacsonyabb áron veheted meg, ráadásul ezek a sérülések általában nem befolyásolják a termék működését. Kis szerencsével olyan gépet is kifoghatsz, amelyiknek nem az elején van a sérülés, hanem ott, ahol nem látszik.

Ne kapkodd el a vásárlást! Mindenképpen nézz szét több helyen is, hiszen könnyen lehet, hogy ugyanazt a terméket akár 20-30 ezer forinttal olcsóbban is megtalálod. Az olyan, interneten található árukereső szolgáltatásokkal, mint például a Femina Shop, egyszerre több gyártó készülékei között böngészhetsz.

Egy csendes, de szorgos apróság: Indesit IDL 40

Az Indezit IDL 40 egy közkedvelt, szabadon álló, kis helyet foglaló, keskeny mosogatógép, melynek szélessége mindössze 40 centiméter. Az A-kategóriás, azaz a legjobb energiaosztályba tartozó készüléket aqua stop funkcióval is ellátták, ami megakadályozza a víz elfolyását, így biztonsággal magára hagyhatod a gépet.

Mindössze 14 liter vizet fogyaszt, amivel kilenc terítéket képes ragyogóan tisztává varázsolni. Az 1200 W-os teljesítmény mellett alacsony zajszinttel - 55 dB-lel - üzemel, ami lakásban különösen ideális, hiszen még éjszaka is működtethető anélkül, hogy a szomszédokat zavarná.

Ha a gépnek bármire szüksége van - például kifogyott belőle a só, ami a foltmentes tisztításért felelős -, azt aprócska LED-fényforrás jelzi.

Ára: 64 900 forint.*

Kicsi és keskeny, de annál erősebb: Ariston LL 42

Az Ariston LL 42-es típusú mosogatógép szintén roppant karcsú, szélessége mindössze 45 centiméter. A modern szerkezetbe épített új hidraulikus rendszer nagy teljesítményű mosogatást, illetve A-kategóriás - azaz a lehető legalacsonyabb - energiafogyasztást garantál, emellett háromrétegű szűrőrendszer segíti a víz energiatakarékos leeresztését.

Annak ellenére, hogy a mosogatógép teljesítménye 1975 W, egyáltalán nem dolgozik hangosan: a zajszint ez esetben csupán 50 dB. A felső kosarat még teljes töltet mellett is egyetlen mozdulattal fel- és leemelheted, így a nagyobb edények elhelyezése is kényelmessé válik, nem kell beerőltetned őket. Az aquastop funkciónak köszönhetően az esetlegesen kifolyó víz miatt az Ariston esetében sem kell aggódnod.

Ára: 74 990 forint.*

Állítható kosárral, energiatakarékosan: Fagor 2LF454

A Fagor mosogatógépe nem terpeszkedik el a konyhádban, hiszen a mindössze 45 centiméteres szélességével igazán kis helyen is elfér. Öt mosogatási programmal, háromféle hőfokon és roppant alacsony zajszint mellett dolgozik, utóbbi azonban nem az alacsony teljesítménynek köszönhető, hiszen a Fagor is rendkívül erős készülék.

Minden edényt garantáltan ragyogóan tisztává varázsol, ráadásul a vízfogyasztása A besorolású - mindössze 14 liter vizet fogyaszt kilenc teríték elmosogatásához - , így különösen pénztárcabarát.

A kényelmes használatot az állítható magasságú felső és kihajtható alsó kosár biztosítja.

Ára: 72 200 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük