A bizonyíték, hogy a gazdagok is nagyon félnek

Ilyen luxusbunkereket építenek

Londonban egyre többen építkeznek a föld belsejében.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Guardian című lap információi szerint az utóbbi időben igencsak elszaporodtak Londonban, pontosabban a gazdagok negyedeként ismert Kensington és Chelsea területén a furcsábbnál furcsább építkezések.

Egy föld alá épített luxusbunker terve

Az itt élők ugyanis a föld alá terjeszkednek, otthonaikat pedig úgy bővítik ki, hogy akár négyemeletes komplexumot is megépíttetnek az eredeti ház alá. Nem egy vita kialakult azonban azzal kapcsolatban, van-e mindennek bármi értelme, illetve mennyire hasznos vagy épp veszélyes a környékre nézve.

Szuperbunkerek a föld alatt

Sokaknak nem tetszik a folyamatos építkezés, sőt vannak, akik úgy gondolják, a környék leginkább egy zajos háborús zónára hasonlít, a tehetős lakosokat azonban ez sem állítja meg, a helyi hatóságok csak az elmúlt négy évben nyolcszáz ilyen jellegű építési engedélyt adtak ki.

Vannak, akik szerint az építkezések nem jelentenek mást, mint hiúságot és felesleges pénzkidobást, mások azonban úgy vélik, azért lehet szó ilyen jellegű ingatlantervekről, mert a körzetben magassági korlátozások vannak érvényben, így lehetetlen az épületeket más formában bővíteni.

Persze olyanok is szép számmal akadnak, akik szerint a föld alatti épületek egyfajta szuperbunkert jelentenek, elszaporodásuk pedig a világvége-elméletekkel és az egyre gyakoribb környezeti katasztrófákkal is összefüggésben állhat.

Nem ritka, hogy több mint 20 méteres lyukakat ásnak a földbe, mint ahogy az sem, hogy több emeletes mászófalat, tíznél is több hálószobát, báltermet, szaunarendszert, borpincéket vagy épp bowlingtermet építtetnek a föld alatti helyiségekbe, melyek sokszor az eredeti ingatlan méretét akár meg is triplázzák.

A legbiztonságosabb házak, ha jön az apokalipszis

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kockázatot jelent Londonnak?

A föld alatti építkezések támogatói szerint amúgy sem árt, ha a régi épületek alapozását ily módon erősítik meg, az ellenzők azonban azzal érvelnek, épp ezzel bolygatják meg azok szerkezetét, sőt, mindennek köszönhetően a gyakori londoni esőzések után nem tudja majd a talaj megfelelő mértékben felszívni a vizet, ami akár gyakori áradásokhoz is vezethet.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hatóságok szerint azonban ez elhanyagolható mértékű kockázat, az építkezéseknek pedig nem érdemes gátat szabni, hiszen azok csupán azt a célt szolgálják, hogy a milliárdosok elvonulhassanak a világ zaja elől. 

Kép: guardian.co.uk.

Ezt is szeretjük