Családi házak másfél millió forint alatt: 4 hely, ahol ennyiért is vehetsz
Van, ahol nagyon alacsonyak az ingatlanárak: megkerestük az ország legolcsóbb családi házait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Otthon Centrum MTI-hez eljuttatott júliusi közleménye szerint akár kétszázszoros különbség is lehet a négyzetméterárak között a magyarországi lakáskínálatban, a legolcsóbb családi ház például kevesebbet ér, mint a főváros második kerületében kínált társasházi lakás egy négyzetmétere, ugyanis az említett, két szobás, 100 négyzetméteres, felújításra szoruló Zala megyei családi ház a hozzá tartozó 1900 négyzetméteres telekkel együtt egymillió forintért kelt el.

Míg például az ellenpólust képviselő, fővárosi, második kerületi, új építésű társasházban lévő 63 négyzetméteres lakás - 24 négyzetméteres terasszal - 74 millió forintba került, az országban számos helyen találhatók olcsó ingatlanok, nem kirívó eset például, hogy egy családi ház másfél millió forintos áron vagy az alatt keljen el.

Cikkünk megírásának időpontjában több hasonló áron eladásra szánt ingatlant is találtunk, legalábbis az Otthon Centrum, illetve a Duna House kínálatát alapul véve. Bár e házak mindegyikével bőven lenne munka, a Lenti melletti Iklódbördőcén 1,5 millió forintért találtunk eladó, felújításra váró családi házat, az Őrség kapujában, Iváncon pedig szintén ennyiért lehet megvenni egy fagerendás parasztházat. 1,2 millió forintért kínálnak eladásra felújítandó családi házat a dél-dunántúli Jágónakon, az észak-magyarországi Rudolftelepen pedig példának okáért 1,1 millió forintért.

Családi ház 52 ezer forintból

Az angol Michael Buck nagyon olcsón épített magának házat. Nézd meg, milyen lett!

Ezt is szeretjük