Ilyen házakat lehet kapni 500 ezer forintért: mutatjuk, hol és hogyan keresd!
Kíváncsi vagy, hol találod meg az ország legolcsóbb házait?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha lakásvásárlásról van szó, nem mindenki gondolkodik hatalmas összegekben, illetve hitelben, mint ahogy olyan kedvezményt sem kaphat mindenki, amilyet például a gyermekes vagy éppen három gyermeket is magukénak tudó családok kaphatnak az államtól.

Amennyiben valaki nem akar eladósodni, mégis szeretné, ha rendelkezhetne ingatlannal, családi házak terén igen komoly és széles választékkal találhatja szemben magát, ami azonban éppúgy igaz a felső árkategóriát képviselő ingatlanokra, mint azokra, melyeket akár már egymillió forint alatt is meg lehet vásárolni.

Ingatlanok egymillió forint alatt

A különféle ingatlanokkal foglalkozó irodák weboldalain csupán az árat kell beállítani, pontosabban minimalizálni ahhoz, hogy akár egymillió forint alatt is rá lehessen bukkanni olyan családi házakra, amelyek bizonyos anyagi ráfordítással később lakhatóvá tehetőek.

Sőt, nem ritka az sem, hogy valaki olyan ingatlanra bukkan, mely lakható is, csupán némi felújításra szorul, így mindenképpen érdemes böngészni, a szerencse ugyanis bármikor a leendő vevőre találhat.

Lehetséges tehát igen olcsón ingatlanhoz jutni, nagyon fontos azonban tudni, hogy a felújítási teendők mellett ennek általában még egy lényeges hátulütője lehet, vagyis az olcsóságnak ára van, a legalacsonyabb összegekért ugyanis általában olyan helyeken lehet családi házat vásárolni, amelyek nem számítanak központinak, és munkalehetőségekben sem bővelkednek.

Ha viszont valakinek épp az a célja, hogy nyugodtabb, csendesebb környékre költözzön, ideális választás lehet, mint ahogy azoknak is megoldást jelenthet, akik komoly hiteltartozással bírnak, ingatlanjukat pedig minél előbb egy olcsóbbra kellene cserélni. Több alkalommal is utánajártunk már annak, milyen áron lehet Magyarországon a legolcsóbban családi házhoz jutni, a friss keresések alapján pedig például számos ház eladó egymillió forint alatt is, de felújítandó épületet már 350 ezer forintért is találtunk Újszászon.

Egy kevésbé ismert lehetőség

Ahogy korábban is írtunk róla, rendkívül olcsón lehet ingatlanokra bukkanni ingatlanárveréseken, az árverésre bocsátott házakat ugyanis általában a becsült értéknél jóval kisebb összegért, annak 50-70%-áért is meg lehet szerezni. Persze ennek is van hátulütője, amellett például, hogy sokan nem tartják túl etikusnak ezt a megoldást, számos esetben az épület lakottan kerül árverésre, további esetleges kellemetlenségeket eredményezve ezzel.

Ha azonban valakinek mégis szimpatikus a módszer, érdemes tudni, hogy jelenleg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, illetve a NAV is működtet elektronikus árverési felületet. Utóbbin például cikkünk megírásának időpontjában 76 meghirdetett árverés található családi ház kategóriában, melyek kikiáltási árai között az egymillióhoz közeli összeg éppúgy megtalálható, mint a 490 ezres vagy épp a 150 ezres. További információt erről a lehetőségről ide kattintva találsz.

Ezt is szeretjük