A 4 legjobb módszer, ha megőrülsz a szúnyogoktól
Legyen az ember bent vagy kint, a szúnyogok támadása elől aligha menekülhet - hacsak nem vet be néhány hatásos módszert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az emberiség kifogna egy valódi aranyhalat, és kívánhatna - és mindez egy forró, nyári estén történne -, akkor nagy valószínűséggel azt kérné, hogy ne legyen több szúnyogcsípése.

Mivel azonban az aranyhalak aligha képesek kívánságok teljesítésére, marad a csapkodás, a vakarózás, és mellé alkalmanként néhány, nyomdafestéket kevésbé tűrő kifejezés fennhangon történő ismételgetése - vagy esetleg néhány hatásos módszer bevetése a kis harcias szárnyasok elűzésére. Mi ez utóbbit választottuk, és úgy tűnik, nem kis eredménnyel.

Teljes gőzzel, illetve füsttel...

Melinda - szerkesztőnk - módszere: Raid füstölő és elektromos riasztó

Irtózom a szúnyogoktól - a csípésük mellett a hangjukat sem állhatom ki -, úgyhogy lakásban a legbiztosabb módszert választom: az elektromos szúnyogriasztókat, ezek közül is elsősorban a Raid termékét. Ez egy egyszerű kis készülék, amelybe egy lapocskát kell csúsztatni, majd bedugni a konnektorba - a szúnyogok szó szerint padlót fognak tőle.
Csak néhány perccel lefekvés előtt kezdem használni, és igyekszem közben végig nyitva tartani az ablakot, amitől ugyanis a zümmögő vészívók elpusztulnak, az nagy mértékben az embernek sem tesz éppen jót.
Szabadtéren már elegendő a - jóval humánusabb - Raid füstölő is, ami valóban hatékonyan távol tartja a kis vérszívókat.

A "biológiai fegyverektől" az illóolajig

Lilla módszere: illóolajok és bio spray-k

Mivel a szúnyogok számomra is a nyár legkellemetlenebb tartozékai, már sok módszert kipróbáltam a távoltartásukra. Eleinte olyan jól bevált "biológiai fegyvereket" vetettem be, mint a Raid gyilkos szúnyogirtói, és a legkülönfélébb ragasztócsíkos csalétkek, ám ahogy egyre idősebb lettem, úgy váltam egyre puhányabbá. Így az irtás helyett maradt a távoltartás, ám csakis természetes eszközökkel, például eukaliptusz-, citrom- és levendulaolajjal. Ha tehát már nagyon elegem van a szúnyogokból, a lakásban ezeket párologtatom.
Szabadtéren persze már nem elegendő az illóolaj: ott spray-t használok, mégpedig a természetes összetevőket tartalmazó Galaktiv bio szúnyogriasztót, amely tudomásom szerint a legtöbb bioboltban kapható. Hatásos módszer lehet még a mentalevéllel való bedörzsölés, ami ugyan hatékony, de - amennyiben az ember nem hord magával a Balaton-partra egy zsák mentát - csak igen rövid ideig.

Csak hagyományosan!

Juli módszere: a hagyományos szúnyogháló és néhány trükk...

Szerencsés vagyok, mert az összes ablakomat szúnyogháló fedi, amelyet tavasszal lehúzok, és egészen késő őszig úgy is hagyok, így nem kell mesterséges szúnyogriasztókkal bajlódnom.
Ha netán ennek ellenére mégis betévedne egy-egy szúnyog, akkor azoktól speciális módszerrel, nevezetesen az üveges trükkel igyekszem megszabadulni. Ehhez csupán egy átlátszó üvegpohárra van szükség, amellyel lefedem az áldozatot, majd alácsúsztatok egy lapot, hogy a falról lecselezzem, végül aláfújok egy kis Chemotoxot - falra csapni ugyanis nálam kifejezetten tilos.
A szabadban pedig az Off jól bevált testpermetét használom. Olcsó, hatékony, és még a szaga is elviselhető.

Kíméletlenül, elektromosan

Pálma módszere: Vape elektromos szúnyogriasztó

Bármennyire küzdök ellene, képtelen vagyok elviselni a rovarokat és a bogarakat, ha azok a lakásomban igyekeznek eltölteni a szabadidejüket. A szúnyogoktól pedig kifejezetten irtózok, ezért még csak nem is volt kedvem kísérletezni, azonnal az elektromos szúnyogriasztókat hívtam segítségül. A Raid szúnyogriasztó lapkákkal működő készülékével kezdtem, amely bár hatásosnak bizonyult, egész éjszakás használat után rendszerint túlforrósodott. Mivel nem akartam kockáztatni, hogy kigyullad-e a lakásom, avagy sem, úgy döntöttem, más megoldás után nézek. Ekkor került a kezem ügyébe a Vape szintén elektromos terméke, amely lapocskákkal és folyadékkal egyaránt működik, és amelybe szinte azonnal bele is szerettem. Ez a készülék ugyanis nemcsak távol tartja a kellemetlen betolakodókat, de még túl sem forrósodik, ráadásul folyadékos utántöltőjének köszönhetően sokkal tovább használható, mint a csak lapocskákkal működő változatok.

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

A szabadba pedig nyaranta nem vagyok hajlandó anélkül menni, hogy ne fújnám be magam tetőtől talpig Autan Active pumpás szúnyogriasztóval, ami órákig képes távol tartani a vérszívó ragadozókat a bőrömtől.

Ezt is szeretjük