Az 5 legjobb szőnyegtisztító

A szőnyeget a legnehezebb tisztítani, hiszen nem lehet egyszerűen csak bedobni a mosógépbe. Csodaszereinkkel ragyogóvá teheted!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármennyire is kellemetlen tevékenység, karácsony előtt illik alaposan kitakarítani a lakást: kimosni a függönyöket, leporolni az összes könyvet, rendet tenni a spájzban, és az egyéb eldugott helyiségekben.

Hiába ugyanis a sok színes dísz, a rendetlen, poros lakáson még a legszebbek sem segítenek.

A nagytakarításkor nem szabad azonban megfeledkezned a szőnyegekről sem. Bár nem dobhatod őket egyszerűen a mosógépbe, néhány csodaszer segítségével visszaadhatod eredeti fényüket, és még a legmakacsabb foltokat is eltávolíthatod. Hogy mit érdemes kipróbálni? Mi az alábbiakban bízunk.

Nem csak kutyatartóknak

Melinda kedvence: Vanish 3in1 szőnyegtisztító sampon

Nem vagyok híve a szőnyegeknek, mégis van néhány helyiség, ami nincs meg nélkülük. Ilyen például a nappalim, ahol egy hatalmas, puha szőnyeg teríti be a padlót, amibe természetesen a kutyám is azonnal beleszeretett. Amíg szobatiszta nem lett, volt alkalmam végigpróbálni az összes szőnyegtisztítót, végül pedig a Vanish bizonyult a legjobbnak. Ezzel a termékkel sikerült a foltokat és a szagokat a legjobban eltávolítanom, és, ha csak egy tenyérnyi területen kell is használni, akkor sem hagy nyomot - a szőnyeg szálai nem csomósodnak, és tapadnak össze tőle. A kézi és a gépi változatával is próbálkoztam, és a sokadik takarítás után mára már sikerült elérni, hogy a szőnyeg nemcsak folt-, de szagmentes is.

A szőnyegpadló megmentője

Juli kedvence: Vally szőnyegtisztító folyadék

A háztartásomnak kedvelt tagja a szőnyegtisztító gép, mivel a szobák padlóját zömében padlószőnyeg fedi. A padlószőnyegre pedig külön ügyelni kell, hiszen, ha nincs rendszeresen és megfelelően tisztítva, könnyen allergiát válthat ki a benne lerakódott por. Egy évben ezért legalább két alkalommal kitisztítom a Vally szőnyegtisztító folyadékkal. Nagyon elégedett vagyok ezzel a termékkel, hiszen sűrű hab képezhető vele, mely hatékonyan magába szívja a szennyeződéseket. Alkalmazása nemcsak tisztaságot eredményez, de a színeket is felfrissíti, ráadásul kellemes, friss, citromos illattal árasztja el a szobát.

Egyszerű, de nagyszerű

Pálma kedvence: Komfort szőnyegtisztító

Bármennyire is szeretnék ellenállni a hatásuknak, a reklámok sokszor engem is képesek rávenni arra, hogy olyan termékeket vegyek meg, amelyeket egyébként nem tennék a kosaramba. Hosszútávon azonban én győzök, például akkor, amikor valóban a hatása miatt, és nem a neve és csomagolása miatt szeretek bele egy-egy termékbe.
Ez a helyzet a Komfort szőnyegtisztító folyadékkal is, amely, bár nem látni a tévében, tökéletesen alkalmas arra, hogy tisztává varázsoljam vele a darabszőnyegeimet. Elég egy keveset a foltra önteni belőle, majd nedves ruhával vagy kefével alaposan átdörzsölni a szóban forgó felületet, hogy az ismét visszanyerje eredeti tisztaságát. Nem tapadnak tőle össze a szálak, és nem sérül a szőnyeg színe sem, viszont antisztatizáló hatásának köszönhetően a szőnyegben kevésbé tapad meg a por a tisztítás után.

A bornak és a hamunak vége!

Erna kedvence: Vanis Oxi Action szőnyegtisztító por

Gyakran rendezek házibulit, ezért a háztartásomban az egyik legfontosabb szer a szőnyegtisztító. A Vanish Oxi Action por használatát még édesanyám tanácsolta az első vörösboros baleset után, én pedig elsőre beleszerettem. A használata nagyon egyszerű: csak be kell dolgozni a szőnyeg foltos részére, megvárni, míg megszárad, majd kiporszívózni - semmi súrolás vagy többszöri felvitel.
Az olyan makacs foltokat is kiszedi, mint például a szőnyegbe taposott cigarettahamu és a már említett vörösbor, mindeközben kíméli a szőnyeget, és finom illatot kölcsönöz neki.

Egyszerűen - spray-vel

Gabi kedvence: Vix kárpit- és szőnyegtisztító

A szőnyegek megmentéséhez általában a Vix kárpit- és szőnyegtisztító habspray-t használom. A szőnyegtisztító kapcsán fontos szempont volt, hogy a foltokat gyorsan és könnyen el tudjam távolítani, a gyerkőceim ugyanis képesek minden napra tartogatni valami kifolynivalót, legyen az málnaszörp, tea vagy kakaó. Ilyen véletlen balesetek esetén nagy segítség a Vix.

Egyszerűen a nedves kárpitra vagy szőnyegre fújom a spray-t, és amikor az már kicsit beszívta a habot, ronggyal jó erősen átdörzsölöm az érintett felületet. Kellemes citromos illata még az ilyenkor szokásos szagokat is elfedi.

Ezt is szeretjük