A 4 leghatásosabb mosószer
Szerintünk
A ruhák patyolattiszták lesznek! - ígérik a reklámok. Mindegyik. Pedig nem minden mosószer képes erre! Eláruljuk, számunkra melyik vált be!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A reklámok rengetegében lassan képtelenség eligazodni. Az egyik azt ígéri, hogy használata mellett mindörökre megszűnik a kellemetlen puffadás, míg a másik az emésztést segíti.

A harmadiktól tökéletes lesz a hajunk, a negyediktől a bőrünk, az ötödik pedig képes eltávolítani még a legmakacsabb foltokat is.

Na de melyik az, ami valóban jó? Dönteni nehéz, kipróbálni az összeset pedig még nehezebb. Hogy azonban neked ne kelljen vagyonokat költened a tesztre, eláruljuk, nekünk melyik termék vált be - ez esetben a mosás terén!

Könnyű, de hatékony

Melinda - szerkesztőnk - kedvence: Tomi Kristály Color

Ha mosópor, akkor nálam csak a Tomi Kristály Color jöhet szóba.
A 600 g-os kiszerelésűt szoktam venni, mert gyalog járok bevásárolni, és nem bírnám el a nagyobb kiszerelést. Olcsó, és sokáig elég - tovább, mint a folyékony mosószerek.
Emellett nagyon finom az illata, és nem hagy fehér nyomot a ruhákon. Az öblítő használata mellett - amelyet nemcsak azért tartok fontosnak, mert puhává és illatossá teszi a ruhákat, hanem, mert azok nem is lesznek "elektromosak" általa - általában előre beáztatom mosóporos vízbe a ruhákat, így könnyebben kiszedi a mosógép a foltokat. Ha pedig a mosóporra engedem a vizet, áztatás során sem hagy foltot a ruhákon.

Erő és illat egyben

Pálma kedvence: Tide SuperPlus Lemon Fresh

Általában megfogadom édesanyám tanácsát, ha a háztartásról van szó, ezért nem volt kérdés, hogy miután elköltöztem otthonról, ugyanazt a mosóport használjam-e, mint ő. Ahogy azonban telt az idő, folyton a kezembe akadtak más mosóporok is, ám valahogy semmi sem ért fel azzal, amit ő ajánlott, és amelyet a mai napig használok, nevezetesen a Tide SuperPlus Lemon Fresh mosóporával. Hogy miért imádom? Mert semmihez sem fogható, kellemes citromos illata van, ami azonban szerényen hátul marad az öblítő illata mögött. Emellett pedig hatékonyan eltávolítja a foltokat - előzetes öblítés nélkül. Erejéről ráadásul a saját szememmel győződtem meg, mégpedig azután, hogy egyszer sikerült összemosnom két hófehér díszpárna-huzatot egy piros pólóval...
Az erejéért és az illatáért ráadásul nem is kell vagyonokat költeni: a 3 kg-os kiszerelésű csomag - ami nálam két hónapig elég heti kétszeri mosás mellett - 2000 forint körül van.

Csak folyékonyan!

Juli kedvence: Domal - Fein

Töredelmesen bevallom, még nincs mosógépem, így amit nem szükséges, nem viszek mosodába, inkább kézzel mosom otthon.
A kézi mosáshoz egy hazánkban egyelőre még nem túl ismert márkát használok, amit az egyik nagy áruházban lehet beszerezni. Ez a Domol - Fein kézi mosószer. Amikor először megláttam és kipróbáltam, azt gondoltam, valami nem túl minőségi, ám annál olcsóbb termékről lehet szó, ám ahogy később az interneten böngészve utánaolvastam, kiderült: csupán Magyarországon nem ismert még a márka, Németországban nagy népszerűségnek örvend.
Nem véletlenül. Én személy szerint imádom! Először az illata miatt vásároltam meg, aztán rájöttem, hogy nagyon szépen ki lehet vele mosni a ruhákat, így most már elmondhatom, hogy igazi rajongójává váltam. Ráadásul tényleg nem drága: egy flakon körülbelül 600 forintba kerül, ami közel egy hónapig elegendő.

Amilyen az öblítő...

Ági kedvence: Denk Mit

Mint ahogy az öblítők terén is a DM saját márkája, a Denk mit a kedvencem, úgy nincs ez másként a mosóporok tekintetében sem.
Nem intelligens, nincsenek benne tisztítógyöngyök, nem adja hozzá a nevét senki, mégis hatékony: minden piszkot és foltot kiszed a ruhából. Többféle változatban kapható, én személy szerint a "finom mosópor" jelzésűt használom, de van belőle színes ruhákhoz való, és folyékony mosószer extra kíméletes tisztításhoz is.

Általában a 1,5 kg-os kiszerelést szoktam vásárolni, ami nagyon baráti áron, 879 forintért kapható. Ez sokáig elég, hiszen egyedül élek, így csak magamra kell mosnom.

Ezt is szeretjük