Az 5 legjobb mosogatószer
Szerintünk
Szinte nincs is olyan mosogatószer, amelynek egyetlen cseppje képes lenne elbánni a zsíros edényekkel. Néhány mégis csodákra képes!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg nem érdemes a reklámokban látott módon egyetlen csepp mosogatószerrel megpróbálni elbánni az összes zsíros edénnyel, és összeégett tepsivel. Egyetlen csepp ugyanis csak a tévében hatásos, de hát ezzel bizonyára a legtöbb gyakorló háziasszony tisztában is van.

A hatalmas kínálatban ráadásul számos olyan termékkel találkozni, amelynek több cseppje sem képes tisztává varázsolni a lábast és a poharakat.

Néhány rossz választás után pedig az ember hajlamos elhinni, hogy talán nem is létezik valóban hatékony mosogatószer. Pedig nagyon is létezik! Eláruljuk, nekünk melyek váltak be!

Erős, gazdaságos, és még az illata is finom

Melinda kedvence: Cif Sensitive Balsam

Ha mosogatószer, akkor csak a Cif Sensitive Balsam jöhet szóba nálam.
A nevével ellentétben nem azért lett nálam első helyezett, mert kíméli a kezet, hanem, mert a tipikus, erőteljes mosogatószer-szag helyett sokkal lágyabb, krémesebb illata van. Az állaga ezzel szemben elég sűrű, ami duplán jó: nagyjából két hónapig elég, mert nem kell sokat tenni belőle a mosogatószivacsra, másrészt pedig a nagyon zsíros edényeket is könnyebb elmosni vele. Mivel nem arról vagyok híres, hogy amit összepiszkoltam, azonnal el is mosom, gyakran "tesztelem", hogy a mosogatószer mennyire birkózik meg a makacs, száraz ételmaradékokkal. Egy kis áztatás segítségével a Cif ezen a téren is jól teljesít.

Már néhány csepp is elég!

Erna kedvence: Cif Extra Strong Lemon

Mint sok más termékkel kapcsolatban, a mosogatószerek terén sem jellemző rám a márkahűség, könnyen esem áldozatául a "kettőt fizet, hármat kap" akcióknak. Így találtam rá a Cif Extra Strong Lemon mosogatószerre, de nem bántam meg, hogy rögtön három flakonnal vettem. Bár nem sütök minden nap csülköt, az átlagos ételmaradékokat könnyedén lehozza, nem hagy foltokat, és ehhez pár csepp is elég.
Azt mondják, minél jobban habzik a mosogatószer, annál jobban tisztít - szerencsére ez a termék átlagos habzás mellett is szépen lehozza a zsírt. És ami még mellette szól, hogy egy flakon körülbelül négy-öt hónapig elég. Állaga kicsit ragadós, de hígítva még a problémás bőrömnek sem árt, nem szárad ki tőle a kezem.

Kíméletes a kezekhez

Lilla kedvence: Jar Sensitive

Sajnos, nem tartozom azon szerencsések közé, akiknek a vasárnapi ebéd után nincs is más dolguk, mint kávézni egyet, míg a mosogatógép elvégzi a piszkos munkát. Így nem marad más, mint az áztatás és a mosogatószerekbe vetett töretlen bizalom.
Korábban nem foglalkoztam igazán azzal, hogy mivel mosogatok, számomra mindegyik mosogatószer elég hatékonynak tűnt ahhoz, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Mióta azonban "önállósodtam", jóval többet kell mosogatnom, ami sajnos a bőrömet sem kíméli. A gumikesztyűs mosogatást macerásnak tartom, ezért olyan terméket kerestem, ami viszonylag kíméletes a kézhez: így találtam rá a Jar Sensitive-re, ami azon kívül, hogy nagyon hatékony, láthatóan a bőrt sem károsítja. Mindemellett nagyon finom illata van, nem kell belőle sokat használni, és nem is számít drága mosogatószernek.

Nemcsak hatékony, de pénztárcakímélő is

Pálma kedvence: Jar Orange&Lemon Grass

A házimunkák közül a mosogatás az, amit tényleg szeretek végezni, de csakis a Jar narancsos-citromfüves változatával. Másokhoz hasonlóan én is több terméket kipróbáltam már, de az összes közül a Jar az egyetlen, amellyel olyan könnyen és gyorsan el tudom távolítani az edényekről a zsírt és az odaégett ételmaradékot, mint anno a Sunlichttal. Valóban hatékony mosogatószer, amelyből nem kell sokat használni ahhoz, hogy még az egyébként a zsírtól nehezebben szabaduló műanyag edények is tiszták lehessenek. Emellett igen gazdaságos, hiszen hatékonyságánál fogva még a kisebb flakon is legalább másfél hónapig elég gyakori használat mellett.
És az illata? Hihetetlenül kellemes. A Jar esetében több kedvencem is van, de a narancsos-citromfüves az abszolút nyerő kellemes, üdítő illatával, amely egyáltalán nem emlékeztet a hagyományos mosogatószer-szagra.

Akár a tűzhely tisztántartásához is

Ági kedvence: Denk mit

Általában Denk mit mosogatószert használok, hasonlóan az öblítőhöz és a mosóporhoz, amelyekkel szintén elégedett vagyok.
Mivel nem igazán kedvelem a mű citromos illatot, amivel a legtöbb mosogatószer rendelkezik, örömmel láttam, hogy a Denk mit esetében is van miből választani, ráadásul szinte mindegyik változat kellemes illattal rendelkezik. Leginkább a Sensitive változat nyerte el a tetszésemet. Ha tehetem, mindig ezt használom.

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Nem kell belőle sok, mégis hatékonyan oldja a zsírt - annyira, hogy még a tűzhely heti tisztításához is ezt használom.
Mivel egyedül élek, általában a mosogatnivaló mennyisége sem vészes, így egy flakon elég sokáig elég.

Ezt is szeretjük