A 6 legfinomabb szobaillatosító
Szerintünk
Szereted, ha nem csak a tisztaság illata vesz körül, de még nem találtad meg a kedvenc illatosítód? Eláruljuk, nekünk mi vált be.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rendszeresen takarítasz, gyakran szellőztetsz, és nem dohányzol a lakásban, akkor elméletileg tiszta és friss illat lengi körbe a szobákat.

Elméletileg. Az utcáról beszűrődő vagy a főzés közben keletkezett szagok azonban sokat ronthatnak a lakásod levegőjén, ami ellen a legjobb megoldás egy nem túl tolakodó, mégis hatékony illatosító.

Ha még nem találtad meg a kedvenced, próbáld ki a következő hat illatosítót! Nekünk beváltak.

Noémi kedvence: Aromax levendulaolaj

Gyakran látogatnak meg barátok, családtagok a kis lakásunkban. Ilyenkor nagy főzőcskézést rendezünk, és az erkélyen is gyülekeznek a dohányosok. Bármennyire ügyelek rá, ilyenkor rendszeresen beszivárog a cigarettafüst, és a főzés közben keletkező ételszag is eluralkodik a helyiségeken. A szellőztetés önmagában keveset segít, ezért mindig tartok otthon illóolajat.

A természetes olajokat szeretem a legjobban, mert nem olyan erősek, mint a füstölők, de jobb illatuk van, mint az illatgyertyáknak. Az Aromax levendulaolaja nagy kedvencem, mert nemcsak kellemes levegőt varázsol a szobába, de az idegeket is kisimítja, és segít a pihentető alvásban.

Pálma kedvence: Ambi Pur 3volution Keleti Álom

Egyszerűen odáig vagyok a lakásillatosítókért, főként a különleges illatkompozíciókért. A természetes olajok, az illatgyertyák és az elektromos készülékek között egyaránt van kedvencem. Sokáig a szívem csücske volt az angol Claremont&May Barrique fantázianévre hallgató olajkeveréke, egy ideje azonban sajnos nem jutok hozzá Magyarországon, így ismét szétnéztem az elektromos készülékek között - és jól tettem.

A Barrique helyét az Ambi Pur 3volution Keleti Álom elnevezésű illatosítója foglalta el a szívemben és a lakásomban egyaránt. Nemcsak azért szeretem, mert három illatot tartalmaz, melyek bizonyos időközönként váltakoznak, hanem, mert mindhárom illat különleges, kissé keleties atmoszférát teremt a lakásban. A kellemetlen szagokat elnyomja, az aromák mégsem tolakodóak.

Eszter kedvence: Brise fahéjas-almás illatgyertya

A téli időszakban gyakran használok különböző illatosítókat, füstölőket, hogy a lakás levegője kicsit frissebb, üdébb legyen. A természetes olajokat én is kedvelem, de néha bátorkodom a mesterséges illatosítók között is szétnézni. Jelenleg a Brise illatgyertya a kedvencem.

Mivel december elején már elhatalmasodik rajtam a karácsonyi varázslat, ilyenkor rendszeresen a fahéjas-almás gyertyával teremtek hangulatot a lakásban - és frissítem fel vele a szoba levegőjét. Esténként meggyújtok egyet a konyhaasztalon, és hagyom, hogy a kellemes aroma szétáradjon az egész lakásban.

Ági kedvence: Helen Cosmetics narancsolaj

Nem szeretem a mesterséges illatosítókat, mert az illat mellett bizony nem éppen egészséges kemikáliákat is eregetnek a lakásban. Évek óta aromalámpát használok, ahhoz pedig kizárólag 100%-os tisztaságú illóolajokat. Kedvenceim a narancs és a levendula.

Az Aromax olajaiban megbízom, így általában ilyet veszek, nemrég azonban kipróbáltam a Helen Cosmetics szintén természetes olajait, melyeket jó szívvel ajánlok - főleg azért, mert valamivel olcsóbbak, mint az Aromax-termékek. Ráadásul ezek a természetes olajok nemcsak illatosításra használhatóak, de például a fürdővízbe is csepegtethetők, így biztos az ellazulás egy nehéz nap után.

Melinda kedvence: Claremont&May gránátalma szobaspray

Bevallom, áldozatául estem a reklámoknak, és minden hitemet egy mozgásérzékelős, pöfékelő lakásillatosítóba vetettem, míg idegeim védelme érdekében végül egy barátságosabb terméknél állapodtam meg. A mozgásérzékelő ugyanis rendszerint akkor ösztönözte újabb illatfelhő kibocsátására a készüléket, amikor kellő közelségben voltam ahhoz, hogy a felét sikeresen belélegezzem, vagy akkor, amikor éppen félálomból ébredve lámpát kapcsoltam. Hangja pedig korántsem volt barátságos, úgyhogy végül maradtam a manuális megoldásnál.

Jelenleg a Claremont&May lakásillatosító spray-jét használom, annak is gránátalma-illatú változatát. A terméket itthon az Aréna Plazában és a Westendben található Ambiente nevű apró, illatos üzletben lehet megvásárolni - egy spray-vel pedig hónapokra illatossá varázsolhatom a lakásom.

Lilla kedvence: Brise almás-fahéjas olajmécses

Míg a naposabb hónapokban szeretem, ha a kinti friss levegő és a valódi virágok illata járja át a lakást, télen fűszeres és gyümölcsös süteményillatokkal igyekszem barátságosabbá és melegebbé varázsolni az atmoszférát. Különösen igaz ez az ünnepekhez közeledve, mikor nincs is jobb annál, mint a fagyos városból behúzódni a fűtött szobába, a kellemes illatok és a pislákoló, meghitt fények közé.

Utóbbi légkör megteremtésében segít a Brise alma-fahéj illatú mécsese is, melynek kellemes illóolajai a legnagyobb év végi hajtás ellenére is képesek megnyugtatni és elvarázsolni. A csomagban két mécses is található - mécsestartóval együtt.

Ezt is szeretjük